Sezonas produkts – pomelo. Kā izvēlēties visgatavākos un sulīgākos augļus
Foto: Shutterstock
Veselīgie un gardie pomelo augļi, kuri februārī nopērkami īpaši sulīgi, piesaista sev pircēju uzmanību, pateicoties savam iespaidīgajam izmēram, oriģinālajam nosaukumam un neparastajai garšai. Lai gan pomelo pēc izskata un spirdzinošā aromāta līdzinās greipfrūtam, ja palaimējas nobaudīt nogatavojušos augli, kļūst skaidrs, ka iespaids bijis maldīgs: pomelo nav rūgts – viegli rūgtenas ir vien baltās miziņas, kas ieskauj katru pomelo daivu, bet nav arī tik sulīgs kā greipfrūts, tādēļ to ir daudz vieglāk nomizot un atdalīt sulīgo mīkstumu. Lai iedrošinātu tevi nogaršot šo eksotisko gardumu, šoreiz skaidrosim, kā veikalā izvēlēties vissulīgākos un gatavākos pomelo augļus, lai, pārnākot mājās, nenāktos vilties pirkumā.

Pomelo ir mūžzaļa koka auglis, kas pārējo citrusaugļu vidū izceļas ar saviem iespaidīgajiem apmēriem: īpaši lielu eksemplāru svars var sasniegt pat 10 kilogramus, bet diametrs – 30 centimetrus, bet mūsu veikalos gan tādus milzeņus neatrast. Nogatavojies auglis variē no gaiši zaļas līdz dzelteni rozā krāsai. Sārto nokrāsu parasti iegūst tā augļa puse, kura nogatavošanās laikā ir bijusi pavērsta pret sauli.

Nedaudz vēstures

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!