Tam, ka paprikas pat pēc pagatavošanas ir rūgtas, varot būt vairāki iemesli. Visbiežāk rūgtas ir zaļās paprikas un tādas, kas augušas piparu tuvumā. Ja paprika nav līdz galam nogatavojusies, tad tās garša var būt rūgta pat pēc vārīšanas.
Lai izvairītos no tā, ka paprikas ir rūgtas, tām kārtīgi jāiztīra dobums un jāizgriež starpsienas. "Cāļa" foruma diskutētājas iesaka tās pirms pildīšanas apstrādāt: "Pirms pildīšanas iemērc uz pāris minūtēm verdošā ūdenī, noņems rūgtumu." Tāpat jāņem vērā, vai paprikām pievienotās garšvielas ir svaigas – pavecākas lauru lapas var piešķirt rūgtuma garšu, it īpaši, ja tās pievienotas par daudz.
Ja vēlies būt drošs par to, ka paprikas pēc sautēšanas katlā un cepšanas cepeškrāsnī būs saldas, veikalā jāpārliecinās, ka paprikas ir gatavas. To var noteikt pēc košās krāsas un tā, ka paprikas nav pārlieku smagnējas, pacilājot plaukstā. Drošs variants ir izvēlēties pildītai paredzētās paprikas pēc to krāsas – sarkanās, dzeltenās un blāvi zaļās paprikas vienmēr būs saldākas, nekā tumši zaļās paprikas.
Rūgtuma garšu nomāks arī veids, kā pildītās paprikas tiek gatavotas. Tā vietā, lai sapildītās paprikas vārītu katlā, kurā ir vienkārši ūdens, pamēģini buljonu. Buljons piešķirs pildītajām paprikām citādāku garšu buķeti un papildinās ar garšvielām dārzeni no ārpuses, neietekmējot pildījumu.
Pildīta paprika tomātu mērcē
Pildīta paprika ar vārītu tomātu mērci gardai pusdienu maltītei.
Ar kuskusu, pupiņām un kukurūzu pildīta paprika
Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.
Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika
Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
Sulīga pildītā paprika ar kuskusu un sieru
Sātīga, cepeškrāsnī cepta pildīta paprika ar kuskusu un sieru.
Pildīta paprika ar sēnēm un rīsiem
Vienkārši pagatavojama ar sēnēm un rīsiem pildīta paprika.
Pildīta paprika ar vistas fileju
Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.
Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika
Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.