Tam, ka paprikas pat pēc pagatavošanas ir rūgtas, varot būt vairāki iemesli. Visbiežāk rūgtas ir zaļās paprikas un tādas, kas augušas piparu tuvumā. Ja paprika nav līdz galam nogatavojusies, tad tās garša var būt rūgta pat pēc vārīšanas.
Lai izvairītos no tā, ka paprikas ir rūgtas, tām kārtīgi jāiztīra dobums un jāizgriež starpsienas. "Cāļa" foruma diskutētājas iesaka tās pirms pildīšanas apstrādāt: "Pirms pildīšanas iemērc uz pāris minūtēm verdošā ūdenī, noņems rūgtumu." Tāpat jāņem vērā, vai paprikām pievienotās garšvielas ir svaigas – pavecākas lauru lapas var piešķirt rūgtuma garšu, it īpaši, ja tās pievienotas par daudz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit