pildīta paprika pusdienas
Foto: Shutterstock
Pildītās paprikas ir viens no tiem ēdieniem, kas liek sariesties siekalām mutē, vien iedomājoties par šo gardumu. Tā kā nekad nevar zināt, kā garšos paprikas, kas nopirktas veikalā, var nākties saskarties ar to, ka tās pēc cepšanas vai sutināšanas joprojām ir rūgtas. Ielūkojāmies "Cāļa" virtuves gudrību foruma dzīlēs, lai atrastu pieredzējušo lietpratēju padomus.

Tam, ka paprikas pat pēc pagatavošanas ir rūgtas, varot būt vairāki iemesli. Visbiežāk rūgtas ir zaļās paprikas un tādas, kas augušas piparu tuvumā. Ja paprika nav līdz galam nogatavojusies, tad tās garša var būt rūgta pat pēc vārīšanas.

Lai izvairītos no tā, ka paprikas ir rūgtas, tām kārtīgi jāiztīra dobums un jāizgriež starpsienas. "Cāļa" foruma diskutētājas iesaka tās pirms pildīšanas apstrādāt: "Pirms pildīšanas iemērc uz pāris minūtēm verdošā ūdenī, noņems rūgtumu." Tāpat jāņem vērā, vai paprikām pievienotās garšvielas ir svaigas – pavecākas lauru lapas var piešķirt rūgtuma garšu, it īpaši, ja tās pievienotas par daudz.

Ja vēlies būt drošs par to, ka paprikas pēc sautēšanas katlā un cepšanas cepeškrāsnī būs saldas, veikalā jāpārliecinās, ka paprikas ir gatavas. To var noteikt pēc košās krāsas un tā, ka paprikas nav pārlieku smagnējas, pacilājot plaukstā. Drošs variants ir izvēlēties pildītai paredzētās paprikas pēc to krāsas – sarkanās, dzeltenās un blāvi zaļās paprikas vienmēr būs saldākas, nekā tumši zaļās paprikas.

Rūgtuma garšu nomāks arī veids, kā pildītās paprikas tiek gatavotas. Tā vietā, lai sapildītās paprikas vārītu katlā, kurā ir vienkārši ūdens, pamēģini buljonu. Buljons piešķirs pildītajām paprikām citādāku garšu buķeti un papildinās ar garšvielām dārzeni no ārpuses, neietekmējot pildījumu.

Pildīta paprika tomātu mērcē

Foto: Shutterstock

Pildīta paprika ar vārītu tomātu mērci gardai pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Ar kuskusu, pupiņām un kukurūzu pildīta paprika

Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika

Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Sulīga pildītā paprika ar kuskusu un sieru

Foto: Shutterstock

Sātīga, cepeškrāsnī cepta pildīta paprika ar kuskusu un sieru.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar sēnēm un rīsiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama ar sēnēm un rīsiem pildīta paprika.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar vistas fileju

Foto: Shutterstock

Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Foto: Shutterstock

Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!