Ikvienai saimniecei vai saimniekam lieti noderēs viltības, kā ātrāk kartupeļus novārīt vai izcept cepeškrāsnī. Nemaz nerunājot par to, ka itin ātri kartupeļus mundierī var pagatavot arī mikroviļņu krāsnī – tikai jāzina, kā. Kad pamata iemaņas apgūtas, var pievērsties jau sarežģītāku knifu apgūšanai.
Vai kādreiz esi mēģinājis gatavot kartupeļu vēdeklīšus? Ja nē, tad pēdējais laiks. To pagatavošanai vajadzēs vien mazliet pacietības un asu nazīti, lai sagrieztu plānās iedaļiņās. Tāpat vienmēr nenāks par ļaunu apgūt kartupeļu pankūku cepšanas mākslu vai kartupeļu salātu gatavošanu. Bet mājas ballītē viesus noteikti izdosies pārsteigt ar ideāli kraukšķīgiem etiķotajiem kartupeļiem.
Zeltainas un kraukšķīgas – padomi, kā izcept lieliskas kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī
Ideālas cepeškrāsnī gatavotas daiviņas ir zeltaini un kraukšķīgas no ārpuses, bet mīkstas vidiņā. Ne pārāk cieti, ne pārāk mīksti, ar pietiekami daudz garšvielām, kas liek ķerties pie vairāk nekā vienā gabaliņa, lai aši noslēptu to mutē. Taču, kā jau visi gatavošanas darbiņi, arī šis neiztiek bez viltībām, kuru apgūšana sekmēsies vēl garšīgākā rezultātā.
Kā panākt, lai krāsnī cepti kartupeļi būtu gatavi ātrāk
Viens no vienkāršāk pagatavojamiem pusdienu vai vakariņu kārumiem ir krāsnī cepti kartupeļi, kas uz cepešplāts salikti tādi kā ir – nesagriezti. Taču to cepšana nereti prasa nedaudz pacietības – ja tupeņi pagadījušies lielāki, tos nākas gatavot pat ilgāk par stundu. Kā panākt, lai kartupeļi būtu gatavi īsākā laikā un tos nenāktos griezt daiviņās?
Čiks un gatavs: kā mikroviļņu krāsnī pagatavot lielu kartupeli
Krāsnī cepti kartupeļi ir tas kārums, kuru, ja vien varētu, daudzās mājās baudītu katru dienu. Ja esi viens no tiem, kam ļoti garšo tieši krāsnī cepti kartupeļi, tad šis nelielais triks noderēs, lai tos pagatavotu ātri un ērti ikdienas steigā. Izrādās, lielo kartupeli dažu minūšu laikā var "izcept" arī mikroviļņu krāsnī. Iedvesmojoties no portāla "Chowhound", piedāvājam nelielu padomu, kā to izdarīt.
Frī kartupeļi mājas gaumē – kā tādus pagatavot
Ja vien ir viss nepieciešamais aprīkojums un apņēmība galdā celt kraukšķīgus frī kartupelīšus, ikviens tos var pagatavot mājās. Tas nebūt nav sarežģīti, ja tiek sekots līdzi svarīgiem priekšnoteikumiem, lai frī kartupeļi mājas gaumē izdotos perfekti zeltaini un nepiedegtu.
Padomi, kā katru reizi pagatavot izcili gardu kartupeļu biezputru
Ņemot vērā to, ka kartupeļi paši par sevi ir smagnējs produkts, vieglāku maltīšu cienītājiem iesakām aizstāt vārītos vai ceptos kartupeļus ar to biezputru. Ideālā kartupeļu biezputra ir pietiekami gaisīga un krēmīga, lai izkustu mutē. Kā panākt, lai tā tāda izdotos katru reizi?
Noderēs steidzīgajiem: kā izvārīt kartupeļus divtik ātri
Kartupeļi mūsu virtuvēs ir otrā maizīte – tie ir tik garšīgi un lēti, ka gatavojam tos teju katru dienu. Taču reizēm vārīšana prasa krietnu laiciņu, jo īpaši tad, kad plānots pagatavot izcili gardos saspiestos tupeņus cepeškrāsnī. Britu šefpavāre un pavārgrāmatu autore Anna Džounsa savā jaunākajā grāmatā "A Modern Way to Cook" atklājusi vienu vērā ņemamu ieteikumu, ar ko sākas teju katra recepte, kurā nepieciešams izvārīt dārzeņus.
Soli pa solim: Kā pagatavot nepārspējami kraukšķīgus etiķotos kartupeļus
Šo recepti gaida daudzi, kuriem, ciemojoties mūsu mājās, palaimējies nogaršot no mana pavārmākslas guru Džeimija Olivera (Jamie Oliver) "nošpikotos" neticami kraukšķīgos krāsnī ceptos kartupeļus. Lai izvairītos no liekvārdības, aprakstot pēc šīs receptes gatavoto kartupeļu garšas īpašības, manuprāt, pietiks ar faktu, ka manā virtuvē krāsnī ceptie kartupeļi vairs netiek gatavoti teju nekādā citā veidā.
Virtuves pamati: Kā pagatavot kartupeļu klimpas
Latviešiem jau izsenis ir pazīstamas klimpas – tās ēdam gan pamatēdienos, gan saldajos ēdienos. Parastās miltu klimpas ir visai vienkārši pagatavojamas, taču mazliet vairāk pacietības un darba prasa kartupeļu klimpiņas. Kā tad tās soli pa solim pagatavot, lai izdotos ideālas?
Kraukšķīgi un garšīgi – kā pašam mājās pagatavot kartupeļu čipsus
Katram sevi cienošam čipsu cienītājam ir skaidrs – tiem ir jābūt kraukšķīgiem, ar daudz garšvielām un tādiem, kas labi piestāvēs gan alum, gan kādam citam dzērienam. Taču, lai zinātu, kas lācītim vēderā (šajā gadījumā gan čipsu pakai), visdrošākais veids, kā tikt pie čipsiem, kas pašam vislabāk garšo – pagatavot tos mājās. Kā izrādās, tas nav nemaz tik neiespējami un grūti.
Kartupeļi 'mundierī'. Knifiņi izcilam rezultātam un gardas pildījumu idejas
Kartupeļi "mundierī" – no ārpuses zeltaini kraukšķīgi, ar krēmīgu mīkstumu, kurš, papildināts ar saldkrējuma sviestu, pats kūst uz mēles, liekot garšas kārpiņām tirpt aiz svētlaimes. Vai gan var būt lieliskāks veids, kā izbaudīt šī gada lielisko kartupeļu ražu? Ja esi vienisprātis ar mums, sniegsim noderīgus padomus izcilam rezultātam un netradicionālas pildījumu idejas, kas palīdzēs šo tradicionālo recepti skatīt jaunā gaismā.
Kā pagatavot ideālus kartupeļu salātus
Kartupeļu salāti ir lieliska un sātīga alternatīva maltītēm, kurās kartupeļi tiek pievienoti vien kā piedeva. Sajaucot vārītu kartupeļu gabaliņus ar gardu mērci un citām sastāvdaļām, iegūsi kārtīgu maltīti, kas pabaros kā pusdienās, tā vakariņās. Kas jāņem vērā, lai kartupeļu salāti izdotos perfekti?
Kā vienkārši izcept kartupeļus vēdekļa formā?
Cepti kartupeļi vēdekļa formā uz šķīvja izskatās tik kārdinoši un vizuāli efektīvi, protams, tie ir arī ļoti garšīgi. Tomēr, lai šos kartupeļus sagatavotu vienkārši un ātri, vienlaicīgi perfekti glītus, noderēs daži vērtīgi padomi.
Kā izcept perfektas kartupeļu skaidiņu pankūkas?
Domāju daudzi man piekritīs, ja apgalvošu, ka skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas ir viens no garšīgākajiem kartupeļu ēdieniem. Lai arī to mīkla gandrīz sastāv tikai no kartupeļiem, tieši tādēļ tās nemaz nav tik viegli izcept. Lai pankūkas būtu perfektas, ir jāievēro daži principi. Kādi tie ir?
Video: Kā pagatavot fritētas kartupeļu bumbiņas?
Vēl viens gards veids, kā sagatavot kartupeļus - fritētas kartupeļu bumbiņas jeb kroketītes. Tās var pasniegt kā uzkodu ar salātiem vai kā piedevu gaļas ēdienam. Turklāt tas ir ļoti vienkārši.