Tā kā humusa pagatavošana ar piestas vai kāda cita rokās turama darbarīka palīdzību ir visai laikietilpīgs process, šim darbiņam noteikti izmanto virtuves kombainu. Tajā ātri varēsi sabērt visas vajadzīgās sastāvdaļas, samalt pāris minūšu laikā un ēst mērcīti uzreiz. Visērtāk pupiņu humusu ir gatavot no konservētām pupiņām – tās nebūs ne jāmērcē, ne jāvāra. Bet, ja tomēr vēlies humusu gatavot no kaltētām pupiņām, tās izmērcē vismaz 8 stundas, bet pēc tam vāri vismaz stundu.
Pupiņu humusu vari gatavot no jebkuras šķirnes pupiņām – baltajām, sarkanajām, brūnajām un pat melnajām, ja tās ir pieejamas. Tāpat kā turku zirņu humusam, arī šim vajadzēs piedevas. Bez īpašās sezama sēkliņu mērces jeb tahini vari iztikt, taču garšas pastiprināšanai noderēs citronu sula, olīveļļa, garšvielas un svaigi zaļumi.