Mūsu platuma grādos daudzi kariju joprojām asociē tikai un vienīgi ar dzeltenas krāsas pulverīti, kas safasēts paciņās atrodams teju jebkura lielveikala garšvielu stendā. Taisnības labad jāsaka, ka minētais rūpnieciski ražotais produkts ir tikai vāja atblāzma no tās aromātu un garšu buķetes, ko sniedz svaigi pagatavota karija masala ("masala" nozīmē "garšvielu maisījums"). Tādēļ šoreiz skaidrosim, kas tad ir karijs, un iedrošināsim tevi kaut reizi pamēģināt pagatavot šo eksotisko, gardo un patīkami sildošo maltīti mājās, jo patiesībā tas ir pavisam vienkārši,
Karijs tiešām ir garšvielu maisījums, bet tas var būt pagatavots gan sausā, apgrauzdētā un samaltā, gan pastas vai mērces veidā. Par kariju dēvē arī ēdienu, kas pagatavots ar karija pastas vai garšvielu maisījuma piedevu, pievienojot gaļu, dārzeņus, kokosriekstu pienu vai jogurtu un citas sastāvdaļas. Rezultātā tiek iegūts gards, sildošs un ļoti aromātisks sautējums, kas īpaši gada aukstajos mēnešos būs lielisks ēdienkartes papildinājums arī mūsu platuma grādos.
Tā kā mums ikdienā ierasts lietot tikai sāli, piparus, dilles, ķimenes un lauru lapas, tad bieži vien tieši karija šķietamais asums un dažādu garšvielu pārbagātība ir tā, kas daudziem liek atmest domu pagatavot šo tiešām garšīgo ēdienu.