Visvienkāršākais, protams, ir notiesāt tāpat – kopā ar kādu siltu vārīto kartupeli salātiņu vietā (vīriešu zaptes tam būs tieši laikā). Bet kāpēc lieki tērēties, pērkot veikalā tomātus bundžiņā, ja dažādām maltītēm ļoti labi noderēs tomāti savā sulā. Vasaras marinējumus vari pievienot dažādiem sacepumiem, sautējumiem un zupām, tā pikantākiem salātiem.
Visvieglāk garšīgi pagatavot būs gurķīšus – tos var pievienot gan rasolam, gan rasoļņikam, gan soļankai un citām zupām. Tāpat marinētie un skābētie gurķi iederēsies visdažādākajās uzkodās un padarīs tos sātīgākus. Atverot konservējumu burciņu, pārliecinies, lai zem vāciņa nebūtu paslēpies pelējums. Turklāt, ja jūti, ka marinādes smarža ir visai specifiska un netīkama, bet gurķi – ļoti mīksti – tie būs sabojājušies un tādus labāk neēst.