Kā garšīgi izmantot vasarā iemarinētos gurķus, bietes un citus labumus
Foto: Shutterstock
Ziemai pieņemoties spēkā, laiks palutināt sevi ar to, kas šim laikam tika noglabāts vasarā. Ja arī tavā pieliekamajā, ledusskapī vai pagrabā vēl ir pietiekami daudz marinēto vai skābēto gurķīšu, biešu burciņas, tomāti savā sulā un visi citi labumi – nu ir brīdis no tiem ko pagatavot. Ko darīt ar daudzajām marinējumu burciņām?

Visvienkāršākais, protams, ir notiesāt tāpat – kopā ar kādu siltu vārīto kartupeli salātiņu vietā (vīriešu zaptes tam būs tieši laikā). Bet kāpēc lieki tērēties, pērkot veikalā tomātus bundžiņā, ja dažādām maltītēm ļoti labi noderēs tomāti savā sulā. Vasaras marinējumus vari pievienot dažādiem sacepumiem, sautējumiem un zupām, tā pikantākiem salātiem.

Visvieglāk garšīgi pagatavot būs gurķīšus – tos var pievienot gan rasolam, gan rasoļņikam, gan soļankai un citām zupām. Tāpat marinētie un skābētie gurķi iederēsies visdažādākajās uzkodās un padarīs tos sātīgākus. Atverot konservējumu burciņu, pārliecinies, lai zem vāciņa nebūtu paslēpies pelējums. Turklāt, ja jūti, ka marinādes smarža ir visai specifiska un netīkama, bet gurķi – ļoti mīksti – tie būs sabojājušies un tādus labāk neēst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!