gvakamole mērce uzkodas avokado sīpoli čili
Foto: Shutterstock
Tā kā eksotisko un mīksto avokado augļu sezona vēl rit pilnā sparā, tie jāēd kamēr vēl var. Viens no gardākajiem veidiem, kā papildināt uzkodu galdu čipsu ballītē, ir bļodiņā pasniegt krēmīgu un kārdinošu avokado mērcīti meksikāņu gaumē – gvakamoli. Lai avokado mērce izdotos tāda, kā tradicionāli paredzēts – ar svaigiem sīpoliem, koriandru, čili un tomātiem – pirms gatavošanas vērts lieku reizi atgādināt, ko nevajag darīt.

Vai zināji, ka pārāk daudz sastāvdaļu gvakamoli tikai sabojās? Un to, ka nav vērts izlīdzēties ar pusgataviem vai pārgataviem avokado augļiem? Lūk, 10 nepiedodamas kļūdas, no kurām izvairīties, lai tevis gatavotā gvakamole būtu izcila, iedvesmojoties no "Mashed" speciālistiem.

Negatavi un pārgatavi avokado

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!