Kaut mūsdienās kebabnīcas ir teju uz katra stūra, pievilinot pircējus ar kārdinoši zemām cenām, tomēr ir vērts aizdomāties, kas tad lētajiem kebabiem ir "vēderā". Labāk iemācies tos pagatavot mājās, lai varētu baudīt šo gardo ēdienu bez sirdsapziņas pārmetumiem.
Kebabs ir iekārtojies uz palikšanu daudzu valstu virtuvēs. Šim ēdienam, kā jau visiem mīļiem bērniem, ir daudz vārdu: šaurma, šaverma, šavarma, šuarma. Citviet, piemēram, Vācijā, to mēdz dēvēt arī par donera kebabu (Döner kebab). Tas ir izteikts Tuvo Austrumu ēdiens – pita vai pildīts lavašs ar sasmalcinātu ceptu gaļu (jēra, vistas, retāk – teļa vai tītara), ar garšvielām, mērcēm un svaigiem dārzeņu salātiem.
Iesākumā tev jāizvēlas maize, kurā tīsi kebaba pildījuma sastāvdaļas: gaļu, salātus un mērci.