Šim darbiņam laikus sagatavo kā produktus, tā piederumus. Vari izmantot gan visvienkāršākās metāla karotītes, gan vienreizējās koka vai stingras plastmasas karotītes. Ja šokolādi vēlies patiešām izteiktu, vajadzēs arī silikona vai cita materiāla formiņu, no kuras pēc tam viegli varētu izņemt karotīti ar sacietējušo šokolādi.
Šokolādes pagatavošanai par pamatu izvēlies stipru tumšo šokolādi. Tajā vajadzēs iemaisīt arī dažas ēdamkarotes kakao pulvera, lai karstā dzēriena garša būtu izteiksmīgāka. Bet patīkamākai garšai noderēs arī garšvielas, piemēram, kanēlis, čili pulveris, kāda šķipsna sāls, sarīvēts ingvers vai ingvera pulveris, muskatrieksts un arī pūdercukurs, kas dzērienu padarīs mazliet saldāku.
Pirmā lieta, kas jādara, ķeroties pie karstās šokolādes karotīšu gatavošanas – jāsagatavo formiņas un karotītes. Kad viss nolikts pa rokai, ūdens peldē izkausē aptuveni 250 gramus šokolādes. Kad šokolāde izkausēta, tajā vispirms iemaisi apmēram trīs ēdamkarotes kakao. Bet pēc tam vari droši pievienot pārējās sastāvdaļas. Taču dari to secīgi – pēc katras pievienošanas reizes, kārtīgi apmaisot šokolādes masu.
Kad šokolādes masa gatava, ērtākai pildīšanai to var pārliet konditorejas tūtā. Tad formās sapilda šokolādes masu un ļauj tai nedaudz sabiezēt. Šokolādes kubiņu virsai var uzkaisīt sasmalcinātas konfektes, mazos maršmelovus, kaltētas ogas, riekstus vai kādu citu saldu dekoru. Kad šokolāde nostāvējusies aptuveni pusstundu, rūpīgi ieliec katrā iedalījumā karotīti. Liec formu ledusskapī un ļauj šokolādei sastingt pilnībā. Pēc tam atliks vien uzkarsēt pienu, iemērkt tajā šokolādes karotīti un samaisīt dzērienu.
Video pamācība ieskatam: