Ņemot vērā to, ka ogas un arī augļi ir visai trausli produkti, tos ieteicams atlaidināt pakāpeniski. Vislabākais paņēmiens – pārbērt ogas vai augļu gabaliņus traukā, ielikt ledusskapī un ļaut vienmērīgi atlaidināties pa nakti. Tādā veidā ogu miziņas saglabāsies stingras, augļi nenoplaks un būs garšīgi arī tāpat.
Protams, atlaidināt istabas temperatūrā ogas un augļus var daudz ātrāk, tomēr tie var sākt suloties un zaudēs formu. It īpaši ātri tas notiek ar augļiem un ogām, kas ir ūdeņainākas. Ja nu laika ir maz, ogām var pārbērt cukuru – tas neliks tām tik ļoti suloties atkūstot.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit