plaucēta ola maizītes brokastis uzkodas launags
Foto: Shutterstock
Plaucētās olas jau sen vairs nav nekāds brokastu, launagu un citu maltīšu jaunums. Savu vietu gardēžu sirdīs tās ir iekarojušas tik pamatīgi, ka ne viens vien mājas kulinārs tās gatavo regulāri. Gan lai liktu uz brokastu maizītēm, gan izdekorētu veselīgos salātus ar olu dzeltenuma saulītēm. Lai gan šajā gatavošanas paņēmienā nav nekā sarežģīta, savas iemaņas tas prasa.

Plaucējot olas jāņem vērā ne tikai olu svaigums, bet arī pareiza ūdens vārīšanas tehnika un īstais mirklis, kad olu iesist katliņā. Lai rezultāts izdotos veiksmīgs, savus noslēpumus atklāj Melisa Džoulvana – šefpavāre un pavārgrāmatu autore.

Izmanto tikai ļoti svaigas olas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!