kartupeļu kroketes uzkodas
Foto: Shutterstock

Ik pa laikam "Tasty" mēdz atgādināt, ka kartupelis ir visai unikāls dārzenis – ar kartupeļiem ne tikai ir vienkārši pabarot ēdāju bariņu, bet arī pagatavot to pietiekami daudzveidīgi. Ja ik pa laikam mājās sanāk gatavot krēmīgu kartupeļu biezputru un šis tas paliek pāri, no tās var pagatavot gardās un kraukšķīgās kartupeļu kroketes. Kā to paveikt?

Lai pagatavotu kartupeļu kroketes, nevajag lērumu sastāvdaļu. Pietiks ar aukstu kartupeļu biezputru, dažām olām, kas masu saturēs kopā, sāli, pipariem, kādu zaļumu un, ja ir vēlēšanās, sarīvētu sieru. Kas attiecas uz pašu gatavošanas tehniku, būs nepieciešama laba augu eļļa, kurai ir augsta degšanas temperatūra, ja kroketes nolemts fritēt. Bet vienmēr var arī tās pagatavot cepeškrāsnī, izvairoties no eļļas karsēšanas.

Vispirms nāksies sagatavot masu – aptuveni 500 gramiem kartupeļu biezputras vajadzēs divas olas, pāris tējkarotes sāli, piparus pēc garšas, kā arī kādu sauju sarīvēta siera vai zaļumu, ja kroketes gribas vēl gardākas. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa, saveļ nelielas bumbiņas un pēc tam, ja kroketes gribas ar kraukšķīgāku garoziņu, apviļā rīvmaizē. Lai bumbiņas neizjuktu, tās var noturēt ledusskapī aptuveni stundu. Pēc tam atliek izdomāt – vārīt eļļā vai cept cepeškrāsnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!