Foto: Shutterstock kolāža
Šodien mēs atgādināsim, kā pagatavot klasisku kartupeļu biezputru – čaganu un maigu, kādu atceramies kopš bērnības, un tad, aizņemoties idejas no dažādu pasaules valstu kulinārās pieredzes, atklāsim, kā kartupeļu biezputru izmantot mazāk ierastos veidos, piemēram – kā Havaju salās, papildinot to ar kokosriekstu pienu un dzirkstošo vīnu, kā Anglijā – izmantojot sātīga gaļas pīrāga pamatam, vai kā Itālijā – gardām klimpiņām.

Kartupeļus par otro maizīti dēvē daudzās pasaules valstīs. Un ne bez iemesla, jo pēc skata necilais tupenis ir lēts, garšīgs un visiem pieejams produkts, no kā iespējams pagatavot neskaitāmi daudz un dažādu sātīgu ēdienu. Šoreiz parunāsim par kartupeļu biezputru. Tās pirmās receptes pavārgrāmatās bija atrodamas jau tālajā 12. gadsimtā, un ātri vien gardā tupeņu biezputra kļuva populāra visā pasaulē.

Kādus kartupeļus izvēlēties biezputras gatavošanai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!