Lai mājās pagatavotu šo staipīgo un svaigo sieru, vajadzēs nepasterizētu pilnpienu, kādu pārīti citronu un mazliet sāli garšai. Bet gatavošanai pietiks ar lielu katlu, biezu marli un kulinārijas termometru, lai pārliecinātos, ka viss norit kā pa diedziņu. Pēc "Thekitchn" pamācības, panīra gatavošanai vajadzēs aptuveni divus litrus pilnpiena, 60 mililitrus tikko spiestas citronu sulas un kādu tējkaroti sāls.
Vispirms katlā uzkarsē pienu uz vidējas uguns. Tam jāļauj pavisam viegli burbuļot tā, lai termometrs rādītu ne vairāk par 93°C. Ik pa laikam pienu apmaisi, lai tas nepiedegtu. Kad tas būs pietiekami uzkarsis, veidosies sīkas putiņas un no tā pacelsies garaiņi. Uzreiz pēc tam katlu nocel no plīts un iemaisi pienā citronu sulu. Tas palīdzēs atdalīties piena sūkalām, bet pats piens pārvērtīsies biezpienam līdzīgos kunkuļos.