Blanšēšana. Šis ir viens no produktu apstrādes veidiem, kas var palīdzēt, ja kāds dārzenis vai kāpostlapa pagadījušies īpaši rūgti. Ne velti brokoļus pirms saldēšanas iesaka noblanšēt. Viss, kas jādara – katliņā jāuzvāra ūdens, kam pievienots mazliet sāls, un jānovāra tajā dārzeņi vai salātlapas vienu līdz trīs minūtes. Lapām pilnībā pietiks ar minūti, bet dārzeņus vajadzēs noblanšēt nedaudz ilgāk. Blanšēšana saglabās produktus kraukšķīgus un zaļus, bet izvilinās no tiem nepatīkami rūgto garšu, iesaka "Thekitchn".
Pievieno izteiksmīgas garšas sastāvdaļas. Ar rūgtumu var cīnīties, ja maltītei pievienosi ko saldenāku vai asāku. Piemēram, rūgtenos dārzeņus gatavo kopā ar gaļu, pievieno tiem sasmalcinātu ķiploku vai katliņā ieber kādu asāku garšvielu, piemēram, Kajēnas piparus. Kontrastējošās garšas savaldīs rūgtumu, kā arī radīs balansu šķīvī.