kale kāposti salāti apelsīni veselīgs uzturs diēta
Foto: Shutterstock
Tā kā pavasara gaidās nu jau ēdienkartē ienāk arī pa kādam lapu salātam un košākam dārzenim, tad varam teikt, ka esam sezonas gaidās. Turklāt paveicies ar to, ka brokoļi, kale kāposti un aisberga salāti un citi gardumi veikalos pieejami visu gadu. Taču mēdz gadīties, ka kāda no svaigās maltītes sastāvdaļām ir ar rūgtenu garšu. Ņemot vērā to, ka rūgtā piegarša ne visiem tīk, nākas padomāt, kā to nomākt. Lūk, daži paņēmieni, kā dārzeņiem un lapu salātiem nomākt rūgteno garšu!

Blanšēšana. Šis ir viens no produktu apstrādes veidiem, kas var palīdzēt, ja kāds dārzenis vai kāpostlapa pagadījušies īpaši rūgti. Ne velti brokoļus pirms saldēšanas iesaka noblanšēt. Viss, kas jādara – katliņā jāuzvāra ūdens, kam pievienots mazliet sāls, un jānovāra tajā dārzeņi vai salātlapas vienu līdz trīs minūtes. Lapām pilnībā pietiks ar minūti, bet dārzeņus vajadzēs noblanšēt nedaudz ilgāk. Blanšēšana saglabās produktus kraukšķīgus un zaļus, bet izvilinās no tiem nepatīkami rūgto garšu, iesaka "Thekitchn".

Pievieno izteiksmīgas garšas sastāvdaļas. Ar rūgtumu var cīnīties, ja maltītei pievienosi ko saldenāku vai asāku. Piemēram, rūgtenos dārzeņus gatavo kopā ar gaļu, pievieno tiem sasmalcinātu ķiploku vai katliņā ieber kādu asāku garšvielu, piemēram, Kajēnas piparus. Kontrastējošās garšas savaldīs rūgtumu, kā arī radīs balansu šķīvī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!