kūka biskvīts iebiezinātais piens saldais ēdiens deserts
Foto: Shutterstock
Saldais iebiezinātais jeb kondensētais piens ikdienā visbiežāk tiek izmantots kā piedeva kafijas krūzes saldināšanai vai kūku gatavošanai. Taču tam var atrast vairākus ļoti labus pielietojumus gan mājas konditorejas darbos, gan pamatēdienu papildināšanā.

Skaidrības labad gan uzreiz jāsaka, ka runa ir par iebiezināto pienu – zeltaino un tekošo piena un cukura savārījumu, nevis vārīto iebiezināto pienu – brūno un biezo masu, ko smērējam riekstiņu un kraukšķīgo vafeļu pildījumos. Iebiezinātais piens lieti noder ne tikai kūku saldināšanai, bet arī dažādu glazūru un pildījumu uzfrišināšanai.

Viena no klasiskākajām lietām, ko pagatavot no iebiezinātā piena bundžiņas, ir svaigā siera kūka. Siera kūkā iebiezinātais piens palīdzēs svaigajam sieram ne tikai kļūt saldākam, bet arī iebiezinās un padarīs kūkas masu gaisīgāku. Turklāt nevajadzētu baidīties no tā, ka kūka būs par saldu – tā kā tai būs pievienots tikai un vienīgi iebiezinātais piens, citi saldinātāji nav nepieciešami it nemaz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!