Skaidrības labad gan uzreiz jāsaka, ka runa ir par iebiezināto pienu – zeltaino un tekošo piena un cukura savārījumu, nevis vārīto iebiezināto pienu – brūno un biezo masu, ko smērējam riekstiņu un kraukšķīgo vafeļu pildījumos. Iebiezinātais piens lieti noder ne tikai kūku saldināšanai, bet arī dažādu glazūru un pildījumu uzfrišināšanai.
Viena no klasiskākajām lietām, ko pagatavot no iebiezinātā piena bundžiņas, ir svaigā siera kūka. Siera kūkā iebiezinātais piens palīdzēs svaigajam sieram ne tikai kļūt saldākam, bet arī iebiezinās un padarīs kūkas masu gaisīgāku. Turklāt nevajadzētu baidīties no tā, ka kūka būs par saldu – tā kā tai būs pievienots tikai un vienīgi iebiezinātais piens, citi saldinātāji nav nepieciešami it nemaz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit