Nav noslēpums, ka tieši krāsnī cepšana izvilina no dārzeņiem pašu labāko garšu un tie kūst mutē pēc nobaudīšanas. Tā kā ziemas mēneši ir Briseles kāpostu sezona, grēks nepamēģināt krāsnī pagatavot arī šos mini kāpostiņus. Kas zina, varbūt tie iegaršosies tik ļoti, ka aizstās tradicionālos kartupeļus vakariņu maltītēs. Lūk, svarīgākie triki, lai krāsnī ceptie Briseles kāposti izdotos ideāli!
Ideālam rezultātam jāņem vērā trīs lietas – krāsnij jābūt karstai, bet pašiem Briseles kāpostiem tīriem un pārgrieztiem uz pusēm. Protams, mazākos kāpostiņus var atstāt veselus, bet tieši kāpostu pusītes ir pašas gardākās, jo apcepas vienmērīgi. Pirms gatavošanas kārtīgi uzkarsē krāsni, lai temperatūra tajā nesvārstītos. Kamēr krāsns karst, Briseles kāpostus apmazgā, nogriež nolupušās ārējās lapiņas, ja vajag – apgriež kātiņus, un pārgriež uz pusēm.
Lai kāpostiņi izceptos, cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Tādā veidā cepšanas laikā kāposti skaisti apbrūnināsies un nekļūs pārāk mīksti. Cepot Briseles kāpostus, liec tos tā, lai griezuma vieta būtu uz leju – tādā veidā pamatne skaisti karamelizēsies uz cepampapīra sloksnes, bet augšējās lapiņas apbrūnēs, iesaka "Thekitchn".