Ssohk - 13957
Foto: Shutterstock
Tieši garšaugi ir tie, kas piešķir ēdienam neatkārtojamu aromātu. Oregano jeb raudene ir viens no iecienītākajiem garšaugiem daudzu pasaules tautu virtuvēs, un jāteic – ne bez iemesla. Oregano ir raksturīga rūgtena, bet tajā pašā laikā ļoti izteikta garša un spēcīgs, patīkams aromāts. To var pievienot dažādiem ēdieniem – salātiem, dažādiem gaļas izstrādājumiem, kā arī izmantot, gatavojot picas un citus itāļu ēdienus. Portāls "Notefood" atklāj ne vien oregano daudzveidīgos izmantošanas veidus virtuvē un mājas aptieciņā, bet arī iesaka, ar ko nepieciešamības gadījumā var aizstāt šo aromātisko garšzālīti.

Oregano vārds ir atvasināts no tā latīniskā nosaukuma "origanum vulgare", un pats augs pieder pie panātru dzimtas. Par oregano dzimteni uzskata Eiropas ziemeļu daļu, lai gan tas sastopams dažādos pasaules reģionos. Oregano diezgan bieži ir sastopams Latvijā arī savvaļā. Augam ir diezgan zarains stumbrs, pie kā piestiprinātas ovālas un ieapaļas lapas. Šis garšaugs zied ar rozīgi violetiem ziediņiem.

Foto: Pixabay

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!