Viens no pamatprincipiem, kas jāatceras, gatavojot biezās pankūkas – sausās sastāvdaļas sajauc atsevišķi no mitrajām. Tāpēc, ja mīklu gatavo no piena, kefīra vai paniņām, olām, sviesta, miltiem, cukura, cepamā pulvera un kādas citas piedevas, miltus ar cepamo pulveri un sāli vienmēr sajauc atsevišķi. Vienīgais izņēmums ir cukurs – rezultāts būs gardāks, ja cukuru iemaisīsi piena produktu un olu masā.
Tāpat svarīgi ir ievērot mitro sastāvdaļu temperatūru. Tikko no ledusskapja izņemtas olas un piens vis nederēs tam, lai izceptu biezās pankūkas. Aukstas sastāvdaļas liek mīklai saplakt, norāda "Martha Stewart". Tāpēc biezo pankūku gatavošanai labāk izmantot istabas temperatūrā noturētas olas un piena produktus.
Nedrīkst aizmirst arī par slepeno sastāvdaļu – kādu tējkaroti cepamā pulvera vai sodas. Zināms, ka šīs abas sastāvdaļas palīdz mīklām iegūt porainību un gaisīgumu, tāpēc cepamo pulveri vai sodu sajauc ar sausajiem miltiem. Cepot pankūkas, zināsi – kad uz pannas uzlietā mīkla burbuļo, pankūku laiks apgriezt.
Pēc sauso sastāvdaļu pievienošanas mitrajām mīklu nevajadzētu pārmaisīt. Ja ap mīklu darbosies pārāk ilgi, pankūkas pēc izcepšanas būs nevis biezas, bet gan saplakušas un gumijotas.
Īpaši gaisīgu pankūku noslēpums – atsevišķi sakulti olu baltumi. Kad pārējās mīklas sastāvdaļas sajauktas, tajā rūpīgi iecilā atsevišķi sakultos olu baltumus. Tas piešķirs pankūkām pavisam citu konsistenci. Tāpat piena vietā izmanto kefīru vai paniņas. Tā kā kefīram un paniņām ir biezāka un treknāka konsistence, pankūkas būs pufīgākas.
Rūgušpiena pankūkas ar sakultu olu baltumu
Jauka brīvdienu rīta sākumam – rūgušpiena pankūkas, kas savu gaisīgumu ieguvušas no sakulta olu baltuma.
Pufīgās biešu pankūkas
Neparastās rozā pankūkas no īpašas sastāvdaļas – bietēm. Saldās pankūkas pēc izcepšanas pasniedz ar grieķu jogurtu un ievārījumu.
Pufīgās ķirbju pankūkas
Zeltainas un čaganas ķirbju pankūkas – īsts rudens sezonas kārums!
Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka
Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.
Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti
Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.
Rauga pankūkas
Rauga pankūkas – pufīgas un gardas brokastis vai launags. Pankūkas var pasniegt kā ar ievārījumu, tā skābo krējumu, šokolādes mērci vai saldu sīrupu.
Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu
Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.