pankūkas ievārījums ziema
Foto: Shutterstock
Plānas, pufīgas, rauga, biezas – pankūkas var izcept visdažādākās, lai izpatiktu jebkuram ēdājam. Taču, lai iegūtu ideāli biezas un pufīgas pankūkas, nākas ievērot dažus pamatprincipus, lai rezultāts būtu patiesi gards. Lūk, dažas viltības, kas palīdzēs gatavošanā!

Viens no pamatprincipiem, kas jāatceras, gatavojot biezās pankūkas – sausās sastāvdaļas sajauc atsevišķi no mitrajām. Tāpēc, ja mīklu gatavo no piena, kefīra vai paniņām, olām, sviesta, miltiem, cukura, cepamā pulvera un kādas citas piedevas, miltus ar cepamo pulveri un sāli vienmēr sajauc atsevišķi. Vienīgais izņēmums ir cukurs – rezultāts būs gardāks, ja cukuru iemaisīsi piena produktu un olu masā.

Tāpat svarīgi ir ievērot mitro sastāvdaļu temperatūru. Tikko no ledusskapja izņemtas olas un piens vis nederēs tam, lai izceptu biezās pankūkas. Aukstas sastāvdaļas liek mīklai saplakt, norāda "Martha Stewart". Tāpēc biezo pankūku gatavošanai labāk izmantot istabas temperatūrā noturētas olas un piena produktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!