Nepārspīlē ar šķidrumu. Pat ja recepte pieprasa jau gatavu buljonu, bieži vien var izlīdzēties tikai ar ūdeni. Buljons, protams, pastiprina zupas garšu, bet, ja zupā starp sastāvdaļām ir pietiekami daudz dārzeņu un gaļas, sastāvdaļas pašas par sevi vārīšanas laikā radīs attiecīgo garšu buķeti. Vārīšanas laikā paseko līdzi, lai sastāvdaļas pārlieku neuzsūktu mitrumu – ja liekas, ka zupa par biezu, vienkārši papildini to ar vēl nedaudz ūdens vai buljona.
Vāri, nevis ļauj pārburbuļot. Ideālās zupas nevis visu vārīšanas laiku neprātīgi burbuļo, bet gan lēni vārās. Tāpēc, kad ūdens sācis burbuļot, samazini plīts liesmu uz mērenu un ļauj zupai viegli vārīties. Tādā veidā visas sastāvdaļas tiks pagatavotas vienmērīgi, bet pats šķidrums uzņems ļoti vajadzīgās garšas no garšaugiem un garšvielām, iesaka "The Mountain Kitchen".