sakņu zupa vakariņas pusdienas
Foto: Shutterstock
Dārzeņu, gaļas, buljona, piena, ar makaroniem, rīsiem un citām piedevām – zupu daudzveidība brīžiem ir tik neizmērojama, ka grūti saprast, ar ko tad sākt. Ja esi no tiem, kas zupas gatavo ļoti reti, tad laiks ieviest šo maltīti ēdienkartē biežāk. Bet, lai iemanītos un noskatītā recepte izdotos un garšotu debešķīgi jau ar pirmo mēģinājumu, vērts ielāgot dažas pamatlietas, kas tikai papildinās receptēs rakstīto. Lūk, septiņi zupu gatavošanas likumi, bez kuriem neiztikt!

Nepārspīlē ar šķidrumu. Pat ja recepte pieprasa jau gatavu buljonu, bieži vien var izlīdzēties tikai ar ūdeni. Buljons, protams, pastiprina zupas garšu, bet, ja zupā starp sastāvdaļām ir pietiekami daudz dārzeņu un gaļas, sastāvdaļas pašas par sevi vārīšanas laikā radīs attiecīgo garšu buķeti. Vārīšanas laikā paseko līdzi, lai sastāvdaļas pārlieku neuzsūktu mitrumu – ja liekas, ka zupa par biezu, vienkārši papildini to ar vēl nedaudz ūdens vai buljona.

Vāri, nevis ļauj pārburbuļot. Ideālās zupas nevis visu vārīšanas laiku neprātīgi burbuļo, bet gan lēni vārās. Tāpēc, kad ūdens sācis burbuļot, samazini plīts liesmu uz mērenu un ļauj zupai viegli vārīties. Tādā veidā visas sastāvdaļas tiks pagatavotas vienmērīgi, bet pats šķidrums uzņems ļoti vajadzīgās garšas no garšaugiem un garšvielām, iesaka "The Mountain Kitchen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!