ingvers
Foto: Shutterstock
Laikā, kad jāuzmanās no katra baciļa, ingvers ir viens no tiem produktiem, ko vērts izmantot vai katru dienu. Ķeburaino sakni visvieglāk, protams, ir pievienot kādai karstajai citronu un medus tējai. Taču ir vēl tik daudz dažādu veidu, kā likt lietā šo sastāvdaļu. Bet pirms tam vērts saprast – kā sakni sagriezt un kuriem ēdieniem tā vislabāk derēs.

Pirms pievienot ingveru tējai, zupai vai kādam sautējumam, jāsaprot, ka katrai iecerētajai maltītei derēs savs ingvera sagatavošanas veids. To var gan sagriezt ripiņās vai gabaliņos, gan smalkos stiebriņos, kad pamatīgi sasmalcināt, lai šķīvī no ingvera būtu manāma tik vien, kā garša. Sāc ar to, ka ingvera sakni nomizo – ar speciālu nazīti vai, ja tas ir īpaši ķeburains, tad ar karoti.

Dzērieniem, zupām un sautējumiem, no kuriem ingveru pēc tam vajag viegli izzvejot, vislabāk to sagriezt ne pārāk smalkās ripiņās. Kad ingvera sakne nomizota, ar nazi vienkārši sagriez to šķēlītēs un pievieno gatavojot, kā iecerēts. Biezākās šķēlītes palīdzēs ingvera garšai tējā vai zupā sasūkties ļoti ātri, iesaka "BBCgoodfood". Bet pēc tam, lai neizraisītu nepatiku kādā prasīgākā ēdājā, ingveru vienkārši varēsi izņemt, jo tā gabaliņi būs viegli atšķirami no pārējām sastāvdaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!