Pirms pievienot ingveru tējai, zupai vai kādam sautējumam, jāsaprot, ka katrai iecerētajai maltītei derēs savs ingvera sagatavošanas veids. To var gan sagriezt ripiņās vai gabaliņos, gan smalkos stiebriņos, kad pamatīgi sasmalcināt, lai šķīvī no ingvera būtu manāma tik vien, kā garša. Sāc ar to, ka ingvera sakni nomizo – ar speciālu nazīti vai, ja tas ir īpaši ķeburains, tad ar karoti.
Dzērieniem, zupām un sautējumiem, no kuriem ingveru pēc tam vajag viegli izzvejot, vislabāk to sagriezt ne pārāk smalkās ripiņās. Kad ingvera sakne nomizota, ar nazi vienkārši sagriez to šķēlītēs un pievieno gatavojot, kā iecerēts. Biezākās šķēlītes palīdzēs ingvera garšai tējā vai zupā sasūkties ļoti ātri, iesaka "BBCgoodfood". Bet pēc tam, lai neizraisītu nepatiku kādā prasīgākā ēdājā, ingveru vienkārši varēsi izņemt, jo tā gabaliņi būs viegli atšķirami no pārējām sastāvdaļām.
Ja ingveru nolemts pievienot kādam sautējumam vai vokpannā gatavotam ēdienam, tad vislabāko efektu panāksi, ja to sagriezīsi smalkos stiebriņos. Tad gan nāksies maltītei pievienot ingveru nedaudz vairāk, bet tas ļoti labi izsutināsies ar pārējām sastāvdaļām un nenāksies to izņemt no pagatavotā ēdiena. Ingvers sajauksies ar dārzeņu gabaliņiem un to vienkārši varēsi apēst.
Bet, ja nepieciešams pastiprināt krēmzupu, kūku, krēmu vai mērču garšu, tad šim mērķim vislabāk derēs sarīvēts vai ļoti, ļoti smalki sakapāts ingvers, iesaka "Budgetbytes". Ingveru sarīvējot uz visparastākās rīves, iegūsi pastai līdzīgu masu, kas būs ļoti bagātīga ar garšu. Atliks vien kādu ēdamkaroti pievienot gatavotajai maltītei un ingvers tik veiksmīgi sajauksies ar pārējām sastāvdaļām, ka ēdāji to pat nepamanīs.
Vistas un kartupeļu tadžina ar olīvām
Vistas gaļa, atspirdzinošais citrons, kartupeļi un olīvas ir klasiska tadžinas garšu kombinācija, ko gatavo marokāņi. Ja mājās māla tadžina kādu laiku stāv neizmantota, tad šī būs īstā recepte, lai interesanto virtuves rīku atsāktu izmantot.
Vistas un nūdeļu zupa vjetnamiešu gaumē
Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.
Karstais piens ar kanēli, ingveru un medu
Sildošs dzēriens tiem, kurus nomāc ziemas saaukstēšanās – piens ar kanēli, medu un ingveru. Ja netīk pārāk salds dzēriens, medu pievieno mazāk.
Imunitāti stiprinoša burkānu krēmzupa ar ingveru
Sildoša un ātri pagatavojama burkānu krēmzupa ar izteiksmīgo ingveru. Īpaši ieteicams baudīt, lai izvairītos no baciļiem un stiprinātu veselību garšīgi.
Ziedkāpostu un burkānu sautējums ar ingveru
Sildošs ziedkāpostu un burkānu sautējums ar pikantām garšvielām – ingveru, koriandru, kariju un kurkumu. Lieliska un viegla veģetārā maltīte pusdienām vai vakariņām.
Hurmas un apelsīnu smūtijs ar ingveru
Ja gadījies tikt pie īpaši mīkstām hurmām, tad no šiem augļiem var pagatavot saldenu blendēto kokteili jeb smūtiju. Pievieno mazliet mandeļu piena, kanēli aromātam un dateles saldumam.
Sildošā marokāņu zupa ar turku zirņiem
Marokas virtuvei raksturīgas asas un intensīvas garšas. Šī tradicionālā zupa ar turku zirņiem dos siltumu, asās garšvielas stiprinās imunitāti. Šis ēdiens, kas apgādā organismu ar olbaltumvielu rezervēm, ir īpaši piemērots vēsiem vakariem.
Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem ķīniešu gaumē
"Šie kraukšķīgie un krāsainie salāti ar dārzeņiem un vistas gaļu būs īsts atklājums austrumniecisku garšu cienītājiem. Ierasts, ka ķīniešu ēdienos parasti tiek izmantotas nūdeles, bet kādēļ gan neaizstāt tās ar makaroniem? Tas ir ne vien lētāks, bet arī ēšanai daudz parocīgāks produkts," raksta receptes autore Nikola. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Ingvera un medus cepumi
Maigi un garšīgi medus un ingvera cepumiņi no sviesta un miltu mīklas. Ēd kamēr vēl svaigi, kopā ar tasi tējas, kafijas vai piena.
Krāsnī ceptu burkānu krēmzupa ar ingveru un turku zirņiem
Karsta, krēmīga un patīkami sildoša krēmzupa no burkāniem, kurai pievienots nedaudz asais ingvers. Garšu kombinācija radīs patīkamus kontrastus – saldais mīsies ar pikanto katrā apēstajā karotē. Lai maltīti padarītu vēl patīkamāku, zupai pievieno apceptus turku zirņus, dzērveņu pusītes un sezama sēkliņas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.
Vistas un zaļo pupiņu buljonzupa taizemiešu gaumē
Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce.
Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu
Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.
Vokpannā gatavotas olu nūdeles ar liellopa gaļu un koriandru
Vokpannā pagatavota maltīte ar nedaudz citādām piedevām, kā ierasts – sātīgumam šoreiz pievienotas liellopa steika strēmelītes. Gatavojot izvēlies tos dārzeņus, kas vislabāk garšo, nebaidoties eksperimentēt. Lieliska maltīte sanāks arī tad, ja pievienos kādu drusku ananasu gabaliņu.
'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm
Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.
Zaļā tēja ar ingveru un lociņiem pret saaukstēšanos
Neparasta garšu kombinācija - zaļā tēja, ingvers un sīpollociņi, - kas palīdzēs stiprināt organismu un pat ārstēs saaukstēšanās simptomus. Recepti iesaka "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš, kurš to atvedis no ceļojuma pa tējas plantācijām Ķīnā.
Imunitāti stiprinošs miso buljons
Šis spēcinošais un ātri pagatavojamais miso buljons būs īsts glābiņš dienās, kad jūties pārāk slikti, lai saņemtos tādam varoņdarbam kā zupas vārīšana. Miso pastas, ingvera, ķiploka un lociņu zaļās enerģijas kombinācija tiešām spēj darīt brīnumus - jau pēc vienas tasītes tu jutīsies stipri vien labāk.
Vistas cepetis ar ingveru un kariju
Viss ģeniālais ir vienkāršs! Sulīgs, nedaudz austrumnieciski pikants vistas cepetis ar ingveru, kariju un saldskābo čili.