brētliņas sviestmaizes zivis uzkodas
Foto: Shutterstock
Ne viens vien uztura speciālists pateiks, ka zivis ir jāēd vismaz reizi nedēļā. Tā kā tautā iegājies, ka zivju dienas ir ceturtdienas, šajā dienā "Tasty" ik pa laikam cenšamies iedvesmot uz zivju baudīšanu ar kādu padomu vai recepšu kolekciju. Šoreiz par pašu svarīgāko – visu noderīgo, kas jāzina par zivju izvēli, sagatavošanu, atkausēšanu, cepšanu un citām lietām. Lūk, 12 ieteikumu apkopojums no mūsu padomu krājumiem!

Vispirms jau jāsaprot, kādu zivi izvēlēties gatavošanai un kā to izdarīt pareizi. Tam lieti noderēs šefpavāra ieteikumi un ceļvedis reizēm, kad recepte pieprasa balto zivi. Tāpat svarīgi apgūt cepšanas mākslu, lai zivs izdotos perfekta. Brangākām vakariņām vari pagatavot pildīto zivi, bet klasiskā izvēle būs lasis. Taču ielāgo – lasim arī vajadzīga pietāte!

Kā mājas apstākļos pagatavot lasi vai foreli 'sous vide' tehnikā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!