skābēti kāposti burciņa salāti
Foto: Shutterstock
Lai mājas apstākļos ieskābētu kraukšķīgos kāpostus, nevajadzēs daudz sastāvdaļu un speciālu rīku. Ja vien ir kāda kāpostgalva, sāls, ķimenes un liela burka, kur tos salikt, lielākā tiesa darba jau paveikta. Turklāt šādi ieskābēt var kādu pēdējo kāpostgalvu, pirms iegrimt dīgstu audzēšanā uz palodzes. Kā tad ieskābēt kāpostus, ko varēsi glabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus?

Pirmais, ar ko sākt – sagatavo burku, kādu tīru akmeni vai citu atsvaru, kas nospiedīs tajā kāpostus, un rīvi, ja zini, ka kāpostu nevarēsi smalki sagriezt. Tāpat noderēs arī palielāka bļoda, kurā kāpostus samaisīt. Tāpat noderēs kāda drāniņa, ar kuru apsegt kāpostu burku, kamēr tie skābēsies.

Kāpostgalvu smalki sagriez vai sarīvē ar rīves palīdzību. Tad dārzeņa gabaliņus saber palielā bļodā un apber ar sāli. Vienai kāpostgalvai pietiks ar 1–2 ēdamkarotēm sāls. Kad kāposti apbērti ar sāli, tos ar tīrām rokām kārtīgi maisi aptuveni 10 minūtes – kāposti sāks suloties un to gabaliņi kļūs mīkstāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!