Pirmais, ar ko sākt – sagatavo burku, kādu tīru akmeni vai citu atsvaru, kas nospiedīs tajā kāpostus, un rīvi, ja zini, ka kāpostu nevarēsi smalki sagriezt. Tāpat noderēs arī palielāka bļoda, kurā kāpostus samaisīt. Tāpat noderēs kāda drāniņa, ar kuru apsegt kāpostu burku, kamēr tie skābēsies.
Kāpostgalvu smalki sagriez vai sarīvē ar rīves palīdzību. Tad dārzeņa gabaliņus saber palielā bļodā un apber ar sāli. Vienai kāpostgalvai pietiks ar 1–2 ēdamkarotēm sāls. Kad kāposti apbērti ar sāli, tos ar tīrām rokām kārtīgi maisi aptuveni 10 minūtes – kāposti sāks suloties un to gabaliņi kļūs mīkstāki.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit