maizītes uzkodas dīgsti redīsi veselīgs uzturs pavasaris
Foto: Shutterstock
Kamēr skumstam pēc vasaras ražas pārbagātības, sākusies kādu citu velšu sezona – dīgstu. Pavasarī dīgsti ir jo īpaši aktuāli, jo sniedz kaut nelielu vitamīnu devu pēc nogurdinošās ziemas. Ja sanācis tikt pie kādas izdiedzēto sēkliņu kastītes, no kuras spraucas gardie dīgstu dzinumi, vērts tos ēst uz nebēdu. Kādām maltītēm tos pievienot?

Zirņu, redīsu, saulespuķu, sinepju un citu sēklu dīgsti pašlaik ir pārpludinājuši ēst gatavotāju domubiedru grupas. Bet sociālajos tīklos ne viens vien gardēdis izliek apskatei bildītes, kur dīgsti redzami visdažādākajos pielietojumos – salātos, mērcītēs un pat kokteiļos. Par lielo dīgstu piekritēju pulku netīši (vai pat tīši) parūpējusies saimniecība "Absolūts ēd", par kuru pirms kāda laika rakstīja portāls "Tavs Dārzs". Saimniecības zaļo īkšķu īpašniece Ilze Lipska regulāri arī dalās ar padomiem, kā dīgstus audzēt pašiem.

Ar ko tad sākt? Visvienkāršāk iegādātos vai izaudzētos dīgstus ir pievienot kādiem pavasarīgiem salātiem. Tie derēs kā dārzeņu salātiem ar kraukšķīgajiem redīsiem, burkāniem un gurķiem, tā siltajiem salātiem. Piemēram, ar bulguru, kvinoju, griķiem un citiem graudaugu produktiem. Bez tā, dīgsti ļoti piestāvēs arī vieglām uzkodām uz kāda grauzdiņa, tāpēc nevairies maizītes garnēt ar zirņu vai redīsu dīgstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!