Zirņu, redīsu, saulespuķu, sinepju un citu sēklu dīgsti pašlaik ir pārpludinājuši ēst gatavotāju domubiedru grupas. Bet sociālajos tīklos ne viens vien gardēdis izliek apskatei bildītes, kur dīgsti redzami visdažādākajos pielietojumos – salātos, mērcītēs un pat kokteiļos. Par lielo dīgstu piekritēju pulku netīši (vai pat tīši) parūpējusies saimniecība "Absolūts ēd", par kuru pirms kāda laika rakstīja portāls "Tavs Dārzs". Saimniecības zaļo īkšķu īpašniece Ilze Lipska regulāri arī dalās ar padomiem, kā dīgstus audzēt pašiem.
Ar ko tad sākt? Visvienkāršāk iegādātos vai izaudzētos dīgstus ir pievienot kādiem pavasarīgiem salātiem. Tie derēs kā dārzeņu salātiem ar kraukšķīgajiem redīsiem, burkāniem un gurķiem, tā siltajiem salātiem. Piemēram, ar bulguru, kvinoju, griķiem un citiem graudaugu produktiem. Bez tā, dīgsti ļoti piestāvēs arī vieglām uzkodām uz kāda grauzdiņa, tāpēc nevairies maizītes garnēt ar zirņu vai redīsu dīgstiem.