zupa katliņš
Foto: Shutterstock
Ne tikai ēdiena gatavošana kopumā ir māksla – arī garšīgas zupas izvārīšana prasa savu tiesu prasmju un zināšanu. "Tasty" ik pa laikam dalās ar vērtīgiem padomiem par to, kā izvārīt mājās dažādos buljonus zupām, to papildināt ar garšām un beidzot – kā likt tai būt pilnīgai. Tāpēc apkopojām padomu esencīti, kas būtu jāzina katram, kas vēlas kļūt par īstenu zupu vārīšanas guru.

Katras zupas pamats ir nevis recepte, kas izklāsta gatavošanas gaitu, bet gan sastāvdaļas. Neviena zupa nebūtu pilnīga bez šķidruma – ūdens, kas vārīšanas laikā kļūst par gardu buljoniņu. Tāpēc vien ir vērts iemācīties, kā gatavot dārzeņu, gaļas, zivju un citus buljonus. Kad pamats ir, jāķeras pie nākamajiem soļiem – jāzina, kad katlā bērt kuru dārzeni, kā uzfrišināt zupas garšu un, galu galā, kā noglabāt lieku porciju vēlākam. Smelies iedvesmu un ķeries pie savas zupas vārīšanas!

Ideālā buljona gatavošana – kādus produktus izmantot gardam rezultātam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!