cepetis marināde marinēt gaļu gaļa
Foto: Shutterstock
Tā kā no lielajiem, krāsnīs gatavotajiem cepešiem, pavasarim iestājoties, esam atteikušies, laiks sākt domāt par mazāku gaļas gabaliņu gatavošanu. Saulainās dienās vērts iekurt grilu pirmo reizi sezonā vai vismaz cepeškrāsnī pamēģināt sacept kādu tiesu gaļas uz bambusa iesmiņiem. Taču, lai marinēšanai paredzētā cūkgaļa, liellopa gaļa vai jebkura cita gaļa nebūtu sīksta, vērts padomāt arī par marinādi, kas gaļai palīdzēs kļūt maigākai.

Ja esi atradis īsto marinādes formulu, kas vienmēr nodrošina perfektu gaļu – apsveicam, tu esi uz īstā ceļa! Bet, ja vēlies paeksperimentēt ar sastāvdaļām un marinādes veidiem, vērts receptē ieviest ko jaunu. Lūk, desmit sastāvdaļas, kas palīdzēs gaļas gabaliņiem kļūt maigākiem, iedvesmojoties no portāla "The Daily Meal".

Alus – ja nav žēl miestiņa, tad kādu drusku var atlicināt gaļas marinēšanai. Neatkarīgi no tā, vai marinē steikus vai kādus citus gaļas gabaliņus, alū tos liec stundu pirms gatavošanas. Tas būs pietiekams laiks, lai gaļa uzņemtu alus garšu, bet pats alus padarītu to maigāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!