garšvielas garšvielu maisījums
Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka jebkuru ēdienu pilnīgāku padara tieši garšvielas. Tās paver garšu horizontus, liekot maltītei būt tādai, kas pēc notiesāšanas liek vien baudā noelsties. Bet kas slēpjas zem garšvielu maisījumiem ar nosaukumu "itāliešu", "Vidusjūras" un citiem, ko pieprasa recepšu sastāvdaļu saraksts?

Tiem, kas iecienījuši atsevišķās garšvielas, piemēram, oregano, kurkumu, koriandru un citas, vienmēr plauktiņš būs pilns ar paciņām, kur smaržīgās zālītes un pipargraudi paslēpti. Reizēm, kad recepte pieprasa konkrētu maisījumu, noderēs šis nelielais portāla "Greatist" špikeris, kas pateiks priekšā, kādas garšvielas katrā no visbiežāk nepieciešamajiem maisījumiem paslēptas!

Itāliešu garšviela – baziliks, ķiploku pulveris, sīpolu pulveris, oregano un pētersīļi. Itālijas virtuvei raksturīgi izmantot visdažādākos garšaugus, bet maisījumos tie izpildās kaltētā veidā. Veikli var pagatavot garšvielu maisījumu, sajaucot tējkaroti kaltēta oregano, bazilika un pētersīļu, kam pievienots pa šķipsnai no sīpolu un ķiploku pulveriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!