maizītes brokastis uzkodas sēņu pastēte
Foto: Shutterstock
Ja no rītiem, darba pārtraukumos vai starp ēdienreizēm vēlies sevi palutināt ar ko sātīgāku, vērts iepriekšējā vakarā vai, ja ir laiks, pusdienās sagatavot kādu smēriņu, ko ziest uz kārtīga sendviča. Lūk, dažas garšīgas idejas un padomi, ko ziežamu ātri pagatavot, lai notiesātu ar maizītēm vai paķertu līdzi uz darbu, ievīstot lavašā vai tortiljā!

Tā kā dažādu aknu pastētes ir lieta, kuru gatavošanai vajadzīgs vairāk laika, apzināti šos smēriņus sarakstā neiekļāvām. Bet, tas nenozīmē, ka "pastēti" nevar pagatavot no zivju konserviem, vārītām pupiņām, zirņiem vai pat sēnēm. Galvenais, lai maizīšu papildinājums ir garšām bagātīgs un pēc notiesāšanas rada sāta sajūtu.

Pavisam ātrus smēriņus var pagatavot, izmantojot kādu svaigo sieru vai biezpienu. Piemēram, krēmsieram pievienojot sarīvētus redīsus, sasmalcinātu kūpinātu lasi vai olīvas, iegūsi ļoti gardu papildinājumu vien desmit minūšu laikā. Šeit gan noderēs vērtīgais padoms – visu kārtīgi sasmalcini! Lai krēmsiers, rikota vai biezpiens sajauktos ar piedevām, nepieciešams, lai pievienotās sastāvdaļas būtu pietiekami smalkos gabaliņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!