Salāti, kas pagatavoti ar spinātu, rukolas, romiešu un citu salātu lapiņām, pievienojot tiem kādu sauju dārzeņu, novārītu graudaugu un citu gardumu, ir viena no pateicīgākajām pusdienu maltītēm. Arī līdzņemšanai uz darbu vai kādā saulainā pavasara piknikā, izbaudot pagatavoto svaigā gaisā. Taču tie, kas iecienījuši plastmasas kārbiņas, zinās, ka salātus jāprot pareizi arī iepakot. Lūk, dažas kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut, iedvesmojoties no "Delish" ieteikumiem!
Mitras salātlapas. Protams, salātlapu nomazgāšana pirms gatavošanas ir ļoti svarīga. Taču perfekto salātu noslēpums ir tas, ka tie pēc tam ir nosusināti. Ja pusdienu kārbiņā vai burciņā sapakosi mitras salātlapas, paši salāti saplaks un ātrāk bojāsies. Tāpēc par salātu tīrību parūpējies laikus, lai pēdējā mirklī tie nebūtu izmirkuši.
Nepareizi slāņi. Lai kārbiņā sapakotie salāti būtu kā tikko sajaukti arī pēc trīs un vairāk stundām, svarīgi ir sastāvdaļas salikt pareizos slāņos. Atceries vienkāršo likumu – smagākos gardumus liec trauka apakšā. Piemēram, tomātus, redīsus un citus dārzeņus saber trauka apakšā. Tad virsū liec turku zirņus, konservētas pupiņas, novārīto kuskusu vai citu graudaugu produktu. Nākamajā slānī liec garneles, kūpināto lasi vai gaļas gabaliņus. Bet tikai beigās visam pārber salātlapas – tādā veidā nekas nesaspiedīsies.