vistas krūtiņas gaļa pusdienas
Foto: Shutterstock
Tā kā ikdienas virtuves gaitās viens no iecienītākajiem un slaidajai līnijai draudzīgākajiem produktiem ir tieši vistas gaļa, tad nemitīgi meklējam veidus, kā to pagatavot izcili gardu. Lūk, vienkāršs triks, kā bez liekām taukvielām un liekām pūlēm pagatavot izteikti sulīgas un aromātiskas vistas filejas cepeškrāsnī!

Pirms gatavošanas pārliecinies, lai vistas filejas būtu vienāda biezuma, Ja nepieciešams, nedaudz saplacini, izmantojot gaļas āmuriņa plakano pusi. Gatavošanai izmanto cepamtrauku, bet visu maģiju paveiks vienkārša cepampapīra sloksne, kas ieziesta ar sviestu, norāda "Thekitchn". Cepamtrauku viegli iesmērē ar sviestu vai iezdied ar eļļu, tad tajā saliec 3–4 vistas krūtiņas.

Kad gaļa ir traukā, pārkaisi to ar jūras sāli, pipariem un citām garšvielām. Noteikti izmanto arī svaigos garšaugus, kas gaļai piešķirs izteiksmīgu aromātu, piemēram, pētersīļu, koriandra, rozmarīna un timiāna zariņus. Starp gaļas gabaliem liec arī daiviņās sagrieztu citronu, apelsīnu vai laimu – citrusi cepšanas laikā iztvaikos, mitrinot gaļu, kā arī piešķirs vistai patīkamu garšu bez iepriekšējas marinēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!