cūkas ribiņas gaļa
Foto: Shutterstock
Ja vēl nav sanācis, tad nu var teikt, ka pēdējais laiks iekurt grilu, lai pagatavotu ko izcili dūmakainu un gardu. Viens no gardākajiem gaļas gabaliņiem, kam ļaut karsēties uz kvēlojošajām grila oglēm, ir cūkas ribiņas. Kārtīgi iemarinētas un pēc tam prasmīgi pagatavotas, tās būs tik smeķīgas, ka atliks vien noskrubināt gardo gaļu no kauliņiem. Bet, kā jau ar visām maltītēm, arī uz ribiņām attiecas daži pamatprincipi, kas jāievēro.

Ribiņu gatavošana sākas ar vislabākā gabaliņa izvēli gaļas veikalā. Visbiežāk pieejami divi ribiņu veidi – gaļīgākās ribiņas, kas ir īsākas, izgrieztas tuvāk mugurkaulam, bet ribiņas ar plakanākiem kauliņiem izcirstas no cūkas vēdera daļas. Neatkarīgi no ribiņu garuma, abas būs līdzvērtīgi gardas. Veikalos ribiņas iespējams iegādāties veselas – parasti vienā gabaliņā ir aptuveni 11 ribiņu kauli, taču tas atkarīgs no miesnieka. Iespējams iegādāties arī mazāku daudzumu.

Vienam ēdājam parasti ierēķina 4–6 ribiņas, līdz ar to viens ribiņu gabals pietiks divām izsalkušām personām, norāda "Thekitchn". Veikalā lūkojies pēc tādām ribiņām, kuru gaļa ir spilgti rozā krāsā, bet klāt ir arī kāds taukumiņš. Vislabāk, protams, ribiņas gatavot uzreiz, taču, ja grilēšana vai cepšana krāsnī paredzēta vēlāk, ledusskapī tās drīkst turēt aptuveni trīs dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!