Ribiņu gatavošana sākas ar vislabākā gabaliņa izvēli gaļas veikalā. Visbiežāk pieejami divi ribiņu veidi – gaļīgākās ribiņas, kas ir īsākas, izgrieztas tuvāk mugurkaulam, bet ribiņas ar plakanākiem kauliņiem izcirstas no cūkas vēdera daļas. Neatkarīgi no ribiņu garuma, abas būs līdzvērtīgi gardas. Veikalos ribiņas iespējams iegādāties veselas – parasti vienā gabaliņā ir aptuveni 11 ribiņu kauli, taču tas atkarīgs no miesnieka. Iespējams iegādāties arī mazāku daudzumu.
Vienam ēdājam parasti ierēķina 4–6 ribiņas, līdz ar to viens ribiņu gabals pietiks divām izsalkušām personām, norāda "Thekitchn". Veikalā lūkojies pēc tādām ribiņām, kuru gaļa ir spilgti rozā krāsā, bet klāt ir arī kāds taukumiņš. Vislabāk, protams, ribiņas gatavot uzreiz, taču, ja grilēšana vai cepšana krāsnī paredzēta vēlāk, ledusskapī tās drīkst turēt aptuveni trīs dienas.