Lai pagatavotu kokosriekstu sviestu, izvēlies nesaldinātas, visparastākās kokosriekstu skaidiņas vai neapstrādātas un neapgrauzdētas pārslas. Tā kā ne vienmēr zināms, cik "sulīgas" būs kokosriekstu skaidiņas, noderēs arī kāda ēdamkarote izkausētas kokosriekstu eļļas (galvenā atšķirība starp kokosriekstu sviestu – eļļu iegūst, kokosriekstu mīkstumu karsējot).
Kad sastāvdaļas sagādātas, atliek vien uzstādīt virtuves kombainu vai jaudīgu blenderi. Skaidiņas ber kombaina vai blendera traukā un mal vismaz 10 minūtes, līdz iegūta viendabīga, smēriņam līdzīga konsistence. Lai skaidiņas maltos vienmērīgi, izmanto vismaz 200–300 gramus, jo tad zināsi, ka blendera asmenīši tiek klāt visam. Ja liekas, ka kokosriekstu sviests ir par biezu, tam pievieno ēdamkaroti vai divas izkausētas kokosriekstu eļļas, iesaka "Paleomagazine.com".