kokosrieksti kokosriekstu skaidiņas sviests
Foto: Shutterstock
Tā kā veselīgāku produktu meklēšana ir kļuvusi teju par sporta veidu, aizvien biežāk veikalu plauktos redzam ne tikai kokosriekstu pienu vai eļļu, bet arī sviestu. Taču šis gardums, kuru var izmantot kūku gatavošanai vai maizīšu apziešanai, ir visai dārgs prieks. Par laimi, tā pagatavošana mājas apstākļos ir diezgan vienkārša – vajadzēs vien kokosriekstu skaidiņas (kas ir krietni lētākas) un labu blenderi.

Lai pagatavotu kokosriekstu sviestu, izvēlies nesaldinātas, visparastākās kokosriekstu skaidiņas vai neapstrādātas un neapgrauzdētas pārslas. Tā kā ne vienmēr zināms, cik "sulīgas" būs kokosriekstu skaidiņas, noderēs arī kāda ēdamkarote izkausētas kokosriekstu eļļas (galvenā atšķirība starp kokosriekstu sviestu – eļļu iegūst, kokosriekstu mīkstumu karsējot).

Kad sastāvdaļas sagādātas, atliek vien uzstādīt virtuves kombainu vai jaudīgu blenderi. Skaidiņas ber kombaina vai blendera traukā un mal vismaz 10 minūtes, līdz iegūta viendabīga, smēriņam līdzīga konsistence. Lai skaidiņas maltos vienmērīgi, izmanto vismaz 200–300 gramus, jo tad zināsi, ka blendera asmenīši tiek klāt visam. Ja liekas, ka kokosriekstu sviests ir par biezu, tam pievieno ēdamkaroti vai divas izkausētas kokosriekstu eļļas, iesaka "Paleomagazine.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!