pica gatavot
Foto: Shutterstock
Pica ir viens no tiem gardumiem, kura pagatavošana lielas pūles neprasa. Tomēr, lai mājās pagatavotās picas šķēlītes būtu ne vien labi izceptas, bet arī izcili gardas, vērts ielāgot dažas viltības. Jāņem vērā gan tas, kā tiek gatavota mīkla, gan kā pati pica tiek būvēta.

Nesarežgī mīklu. Tā kā mājās bieži vien pica jāpagatavo ātri un mīklai ļaut uzrūgt ir lieks darbs, izvēlies receptes, kurās picas gatavo no bezrauga mīklas. Viens no šādiem variantiem ir jogurta mīkla – sajauc 150 gramus miltu ar tējkaroti cepamā pulvera, bet miltos iemaisi aptuveni 280 gramus grieķu jogurta, iesaka "Delish.com". Pēc tam mīklu mīci dažas minūtes, līdz tā ir vienmērīgas konsistences, izrullē un liec uz plāts.

Kraukšķīgas maliņas. Lai iegūtu kraukšķīgas un gardas picas garoziņas, nav nepieciešama akmens krāsns vai ārkārtīgi advancēta pieeja. Pietiks vien, ja picas maliņas apziedīsi ar eļļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!