Nesarežgī mīklu. Tā kā mājās bieži vien pica jāpagatavo ātri un mīklai ļaut uzrūgt ir lieks darbs, izvēlies receptes, kurās picas gatavo no bezrauga mīklas. Viens no šādiem variantiem ir jogurta mīkla – sajauc 150 gramus miltu ar tējkaroti cepamā pulvera, bet miltos iemaisi aptuveni 280 gramus grieķu jogurta, iesaka "Delish.com". Pēc tam mīklu mīci dažas minūtes, līdz tā ir vienmērīgas konsistences, izrullē un liec uz plāts.
Kraukšķīgas maliņas. Lai iegūtu kraukšķīgas un gardas picas garoziņas, nav nepieciešama akmens krāsns vai ārkārtīgi advancēta pieeja. Pietiks vien, ja picas maliņas apziedīsi ar eļļu.
Veselīgāki varianti – bez miltiem. Ja esi no tiem, kas mēģina sātīgās maltītes padarīt veselīgākas, pamēģini kādu alternatīvu kviešu miltu mīklai. Piemēram, sasmalcinātu puķkāpostu kā pamatni – tā būs īpaši kraukšķīga un bez miltiem.
Nepārspīlē ar sastāvdaļām. Tomātu mērce, salami, gurķīši, tomāti, siers – šķiet, picai gardumus virsū var likt kārtu kārtām. Tomēr nevajadzētu pārspīlēt ar sastāvdaļu šķēlīšu biezumu un kraušanu virsū citu citai. Tas var novest pie tā, ka sastāvdaļas neizcepas kā nākas. Tāpēc izklāj sastāvdaļas vienmērīgi pa visu picas pamatni, iesaka "Seriouseats.com".
Uzkarsē cepeškrāsni. Viens no picēriju noslēpumiem, kāpēc to gatavotās picas ir tik gardas – ļoti labas un karstas krāsnis. Pica būs kraukšķīgāka, ja krāsns temperatūra būs pietiekami karsta, tāpēc nevairies to uzkarsēt līdz 220°C vai pat 240°C, ja vien krāsns ļauj.
Sieru uzkaisi īsi pirms cepšanas beigām. Tā kā mājās gatavotās picas nākas cept ilgāk, nekā tās, kas ceptas akmens krāsnīs, jārēķinās, ka siers var piedegt. Tāpēc pārkaisi to picai piecas minūtes pirms cepšanas beigām. Siers izkusīs vienmērīgi, taču nepārkaltīs.
Neaizmirsti par garšvielām. Picai aromātu piešķirs kaltētie un svaigie garšaugi, tāpēc nevairies no to izmantošanas. Oregano, timiāns, koriandrs un baziliks picām piestāvēs vislabāk. Tāpat vari picas mērcei pievienot arī saspiestu ķiploku – ne velti itālieši savā virtuvē to izmanto bieži.
Sātīgā pica ar mocarellu un maltās gaļas bumbiņām
Sātīga pica ar gardām maltās gaļas bumbiņām, mocarellas sieru un svaigu oregano. Tā būs jo īpaši laba, ja nenoslinkosi un mērci pagatavosi, kā nākas.
Pica ar sēnēm un rikotas sieru
Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.
Pica ar mocarellu, anšoviem un olīvām Neapoles gaumē
Kārdinošas rauga mīklas picas ar tomātu pastu, mocarellu, anšoviem un olīvām. Interesantākai garšai pievieno arī kaperus.
Bagātīgā siera - salami pica ar fokačas pamatni
Bagātīgā siera-salami pica īpaši garšos tiem, kas iecienījuši picas ar salīdzinoši biezu mīklas pamatni un kraukšķīgām, zeltainām maliņām. Šādas picas gatavošanai lieliski var izmantot fokačas mīklu, bet gardajam pildījumam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.
Tomātu pica provansiešu gaumē
Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.
Ātrā bezrauga mīklas pica
Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.
Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām
Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".
Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem
Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.
Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni
Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.
Veģetārā pica ar cukīni, sēnēm un sarkano sīpolu
Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.
Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem
Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.
Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Klasiskā picas mīkla
Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.
Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu
Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.