Tā kā jaunie burkāni, cukīni, sparģeļi, zirņu pākstis un citi gardumi ir krietni maigāki struktūras ziņā, nekā vasaras dārzeņi, jārēķinās, ka tos nevajadzēs tvaicēt tik ilgi. Sāc ar darba vietas sagatavošanu – uz plīts noliec katlu ar tvaicēšanai paredzēto ieliktni vai uzliec uz katla tik lielu karstumizturīgo sietu, kas derēs katliņam. Katlā lej tik daudz ūdeni, lai tas nepieskartos tvaicēšanas virsmai (sietam) – starp ūdens virsmu un dārzeņiem vajadzētu būt 2–3 centimetrus brīvai telpai.
Kad ūdens katliņā ieliets, noteikti to uzvāri, lai tas būtu verdošs. Tikai tad varēsi sākt tvaicēšanas darbus. Kamēr ūdens vārās, sagatavo dārzeņus – tiem visiem jābūt apmēram vienāda lieluma, lai dārzeņi varētu tvaicēties vienmērīgi, iesaka "Tablespoon.com". Cukīni un burkānus var sagriezt ripiņās, sparģeļus sīkākos stiebriņos, zaļo pupiņu vai cukurziņu pākstis var pārgriezt uz pusēm, bet brokoļus un ziedkāpostus sadalīt "ziediņos".
Pēc tam, kad viss sagatavots, sāc tvaicēt cietākos dārzeņus. Visilgāk laika prasīs burkāni, tāpēc tos sietiņā liec vispirms un tvaicē 2–3 minūtes. Tad pievieno nākamos dārzeņus – sparģeļus, brokoļus, ziedkāpostus. Arī tos turpini tvaicēt vēl 2–3 minūtes. Beidzamos pievieno visātrāk pagatavojamos dārzeņus – cukīni, zaļās pupiņas un zirņu pākstis. To tvaicēšanai būs nepieciešama vien pusotra līdz divas minūtes.
Kad dārzeņi gatavi, pārliec tos kādā traukā un pievieno garšvielas vai kādu kubiņu sviesta, kamēr tie vēl karsti. Sviests starp dārzeņiem izkusīs un piešķirs tiem patīkamāku un maigāku garšu. Tvaicētos dārzeņus pēc tam pasniedz ar zivīm, gaļu, salātiem vai ēd tāpat.
Tvaicēti brokoļi ar siera mērci
Vasarā, kad ir brokoļu laiks, tas ir jāizmanto, jo tie nekad negaršo labāk kā tikko svaigi no rīta nogriezti un vakarā apēsti. Tomēr daudziem brokolis neliekas īpaši pievilcīgs, īpaši bērniem. Tāpēc šis ir viens lielisks ēdiens, kā cilvēku domas mainīt un sākt lēnām brokoļus iemīlēt.
Tvaicēta vistas krūtiņa ar sparģeļiem, pavasara spinātiem un kaņepju eļļu
Vienkāršās, viegli pavasarīgās vakariņās var sagatavot tvaicētu vistas krūtiņu ar sparģeļiem un zaļumiem. Īpašu noti piešķirs kaņepju mērce. Recepti piedāvā veikala-kafejnīcas "Sirmais & Dreibants" šefpavārs Ēriks Dreibants.
Tvaicēta bute ar augļu kuskusu
Bute un kuskuss uz viena šķīvja būs īsts pārsteigums, kas garšos lieliski! Zivs maigo garšu papildinās saldais kuskuss ar žāvētām aprikozēm.
Siltie kvinojas salāti ar sparģeļiem
Saulainais pavasaris ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu, uzskata restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis, iesakot silto kvinojas salātu recepti.
Sautētas zaļās pupiņas ar aromātisku vistu un garšaugiem
Sātīga un ļoti garšīga maltīte – cepeškrāsnī sautētas zaļās pupiņas ar timiānu, gatavota kopā ar vistu, kurai ir kraukšķīga, sviesta un estragona mērcē iesmērēta ādiņa. Sasildīs vēsās un lietainās vasaras dienās. Pasniedzot liec šķīvī arī timiāna zariņus, ne tikai skaistumam, bet arī izteiktākam aromātam.
Zaļās pupiņas ar brokoļiem un 'prošuto' šķiņķi
Zaļās pupiņas un brokoļi, kuriem pa virsu apbērts gards šķiņķītis - veselīga un burvīga maltīte, neskatoties uz nelielo gaļas devu. Sanāks burvīgas pusdienas vai vakariņu sākums.
Jauno kartupelīšu, sparģeļu un zaļo pupiņu salāti ar olām un gardu pētersīļu mērci
Burvīgi dārzeņu salāti ar asumiņu! Novārītie jaunie kartupeļi, kopā ar zaļo pupiņu pākstīm, sparģeļiem un olām apslacīti ar graudaino Dižonas sinepju mērci.