cepelīni
Foto: Shutterstock
Septembris ir zināms arī kā kartupeļu talku mēnesis, tādēļ tieši šis ir īstais brīdis iemācīties gatavot leišu tradicionālos cepelīnus, kas, starp citu, ir arī Latgalē un Sēlijas pusē iecienīts paēdiens. Izlasot recepti, iesākumā šķiet, ka cepelīnu gatavošana tāds nieks vien ir, bet skaudrais patiesības mirklis nereti atklājas brīdī, kad, ieliekot rūpīgi gatavotos kartupeļu masas vīstoklīšus verdošā ūdenī, pēc brīža apvalciņš sāk šķīst mūsu acu priekšā un cerētā gastronomiskā baudījuma vietā iegūstam nebaudāmu klīsterveida kartupeļu putru ar tajā skumīgi peldošām gaļas frikadelēm. Ko tad iesākt, lai tavā virtuvē nekad neatgadītos šāds murgam līdzīgs scenārijs?

Mēs esam sarūpējuši noderīgus knifiņus, ko ievērojot, tavi cepelīni vienmēr izdosies nevainojami.

Par cepelīnu pildījumu viss ir daudzmaz skaidrs – vairumā gadījumu cepelīnu pildīšanai izmanto vai nu dažāda veida malto gaļu, kas papildināta ar sīpolu, ķiploku, sāli un pipariem, vai arī biezpienu, kam pievienota kāda karote skābā krējuma vai olas dzeltenums un kapāta ķiploka daiviņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!