"Tasty" ik gadu Lieldienu laikā tieši padomi, kā pareizi izvārīt olas, ir vismeklētākie. Tāpēc pavērām gudrību lādīti un sakopojām padomus vienā vietā, lai tālu nebūtu jāmeklē. Olas, katliņā liekot, nedrīkstētu būt pārāk aukstas, ūdenim tās jānosedz pilnībā, bet vārīšanas laiks nedrīkst pārsniegt 15 minūtes. Bet, ja nu gadījies, ka kāda ola ieplaisājusi, bēdāties nevajag – noderēs arī kāds padoms, kā pagatavot gardas pildītās olas svētku galdam.
Kā izvārīt olas, lai tās varētu viegli nolobīt?
Vārītas olas jau sen vairs nav tikai brokastu ēdiens – tās varam pievienot dažādiem pusdienu salātiem, sacepumiem, bet skābeņu vai aukstā zupa nebūtu iedomājama bez cieti novārītām olām. Lai arī cik regulāri to nāktos darīt, nereti gadās pa tādai reizei, kad olas nu nekādi nepadodas lobīšanai, un līdz ar čaumalu rokās paliek krietns gabaliņš baltuma. Ko darīt, lai novārīto olu čaumala viegli lobītos nost bez aizķeršanās?
Vienkārši padomi, kā pareizi novārīt olas
Nav šaubu, ka olas ir viens no vērtīgākajiem produktiem mūsu ikdienā, turklāt viens no tik retajiem, kas satur D vitamīnu. Tās var izmantot jebkurā maltītē visas dienas garumā, turklāt ir tik daudzi veidi, kā sagatavot olas.
Foto: Kā pārbaudīt olu svaigumu
Ja radušās aizdomas par to, ka ledusskapī aizķērušās olas nav pārāk svaigas, noderēs vienkāršs veids, kā pārbaudīt, cik droši tās lietot uzturā.
Baltās vai brūnās olas – kāda atšķirība? Septiņas atbildes uz āķīgiem jautājumiem
Veikalā mēs varam izvēlēties baltas vai brūnas olas. Šķiet, vienīgais ar ko tās atšķiras, ir krāsa, bet vai tiešām? Un kā ar olas dzeltenumu? Vai tā spilgtais tonis ir arī olas kvalitātes rādītājs? Izrādās, atbildes uz šiem un citiem daudzus interesējošiem jautājumiem ir pārsteidzoši vienkāršas.
Cik ilgi var glabāt olas?
Olas reizēm mēdz stāvēt ledusskapī vai vienkārši tāpat virtuvē uz plaukta samērā ilgi. Tās parasti joprojām ir lietojamas. Bet cik ilgi tās patiešām var glabāties?
Kādēļ olas jāglabā ar spico galu uz leju?
Ja vēlies gatavot pildītas olas vai izmantot tās dažādos aukstajos ēdienos, kurās tām jāizskatās īpaši labi, proti, dzeltenumam jābūt olas centrā, glabā tās bretēs ar smailo galu uz leju, iesaka žurnāla "Ievas Virtuve" veidotāji.
Cik ilgi jāvāra olas?
Olu vārīšana dažbrīd šķiet sarežģītākā lieta pasaulē, jo ne vienmēr ir skaidrs, kā uzvārīt mīkstu vai cietu olu. Piedāvājam padomus no portāla "Cālis.lv" virtuves noslēpumu foruma lietotāju pieredzes.
Video: Vienkāršs veids, kā pagatavot vārītas olas cepeškrāsnī
Tuvojoties Lieldienām, tev noderēs šis neparastais videopadoms. Skaties un uzzini, kā vienkārši pagatavot vārītas olas, izmantojot kēksiņu veidni un cepeškrāsni.
Video: Iespējams, vienkāršākais veids, kā nolobīt cieti vārītu olu
Cieti vārītas olas ir neatņemama sastāvdaļa dažādiem salātiem, zupām, kā arī brokastu ēdieniem, taču dažkārt to lobīšana atņem vēlmi tās gatavot. Iepazīstoties ar šo vienkāršo olas nolobīšanas paņēmienu, nebūs ne mazāko šaubu – tas ir vieglāk paveicams, nekā mēs varējām iedomāties.
Kā pagatavot ideālas pildītās olas
Pildītās olas nav tikai Lieldienu uzkoda, tā lieliski noderēs arī tad, ja nedēļas nogalē gaidāmi ciemiņi, kurus vēlies palutināt ar ko vienkāršu, bet gardu. Lai pagatavotu ideāli novārītas olas ar krēmīgu dzeltenumu pildījumu, nevajag daudz. Atliek vien pareizi soli pa solim paveikt sīkos darbiņus, un pildītās olas izdosies izcili garšīgas. Kā to paveikt?