Foto: Shutterstock/Paula Freimane foto kolāža
Jaunā gada sākumā it visam tiek meklētas veselīgākas alternatīvas, tādēļ vērts padomāt arī par ikdienas našķēšanos. Tiem, kas mīl starp ēdienreizēm apēst kādu šokolādes tāfelīti vai musli batoniņu, lai papildinātu enerģijas rezerves, "Tasty" iesaka pašiem mājās pagatavot veselīgāku alternatīvu. Apvienojot apgrauzdētas auzu pārslas un riekstus, mazliet žāvētu augļu un ķepīgu kļavu sīrupa vai medus un tumšās šokolādes masu, izdosies iegūt pat vēl gardākus kārumus.

Sāc ar kādas receptes atrašanu iedvesmai – noderēs gan grauzdēto mušļu receptes, jo tās viegli pārvērst uzkodās, gan gatavo batoniņu receptes iedvesmai. Bet kā pagatavot našķus enerģijai, ja vēlme izmantot vien to, kas ir mājās?

Izvēlies bāzi. Batoniņiem ir vajadzīgs pamats – tās var būt auzu pārslas, viegli sasmalcināti rieksti, brokastu pārslas, rīsu kraukšķi. Visas sausās sastāvdaļas nepieciešams nedaudz apgrauzdēt krāsnī (to gan nevajag darīt ar brokastu pārslām). Izklāj auzu pārslas un riekstus uz cepešplāts. Liec krāsnī un apgrauzdē aptuveni 6–8 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un savu musli batoniņu bāzi atdzesē. Slinkākie un izmanīgākie šo soli var izlaist un vienkārši sagatavot gatavo musli maisījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!