stir fry terijaki cālis ēdiens voks vokpanna ķīniešu ēdiens
Foto: Shutterstock
To, ka vokpannā gatavoti ēdieni ir ļoti garšīgi, atzīs katrs, kurš kaut reizi tos nobaudījis. Turklāt tos var pagatavot pat iesācēji pavārmākslā: pāris minūtes uz lielas liesmas apcep sev tīkamākos dārzeņus, sēnes, garneles vai plānās strēmelītēs sagrieztu gaļu, pārlej ar mērci, samaisi un restorāna cienīga maltīte ir gatava! Vienkārši, vai ne? Galvenais, nepārcept dārzeņus un pievienot pareizo mērci, jo tieši tā ir vokpannā gatavotu ēdienu veiksmes atslēga. Nezini, kādu mērci izvēlēties? Esam sarūpējuši 13 zibenīgi ātri pagatavojamu mērču receptes.

Gatavojot mērces vokpannā ceptiem ēdieniem jeb "stir-fry", kukurūzas cieti vari aizstāt ar kartupeļu cieti. Ja vēlies biezākas konsistences mērci, pievieno vairāk cietes.

Visvienkāršāk šīs mērces būs pagatavot un pievienot ēdienam, ja liksi visas sastāvdaļas aizskrūvējamā vai aizvākojamā burciņā un sakratīsi burciņas saturu, līdz iegūsi viendabīgas konsistences emulsiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!