salātu mērces pudelītes gatavot
Foto: Shutterstock
Ja arī tevī līdz ar saulīti ir pamodusies vēlme gatavot vieglākus un veselīgākus svaigos salātus, tad pēdējais laiks apgūt vai izkopt jau esošās zināšanas par salātu mērču gatavošanu. Kas gan ir maltīte bez mērces, vai ne? Vienkopus savācām noderīgos padomus, ko laika gaitā esam publicējuši "Tasty", lai gatavot naskie varētu smelties iedvesmu!

Vērts apgūt ne tikai to, kā gatavot īstenu Cēzara salātu mērci, kas noderēs daudziem citiem salātiem, bet arī knifu, kā izteiksmīgo balzamiko krēmu mājās veikli pagatavot pašam. Tāpat iemācīsies, kādās proporcijās jāgatavo eļļas salātu mērces – tām neiztikt bez kā skābena un salda, lai viss būtu līdzsvarā. Ja pēc tam būsi apguvis kaut trīs mērču veidus, vari uzskatīt sevi par īstenu lietpratēju!

Svaigo salātu sezona: kā pagatavot gardu eļļas mērci pašam

Foto: Shutterstock

Līdz ar visa zaļā plaukšanu dabā, svaigums ienāk arī mūsu šķīvjos – salātus ar majonēzi un citām sātīgām mērcēm nomaina svaigie lapu salāti. Bet arī svaigajiem salātiem ir nepieciešama mērce izteiktākai un patīkamākai maltītes garšai. Kā pagatavot eļļas bāzes salātu mērci pašam?

Lasīt vairāk

Kā pašam pagatavot izcilu Tūkstošsalu mērci salātiem un jūras veltēm

Foto: Shutterstock

Tūkstošsalu mērce ir klasiska salātu un uzkodu mērču recepte, kuras izcelsme meklējama amerikāņu virtuvē. Tomēr šī mērce it nemaz nav sveša arī mūsu platuma grādu gardēdim, jo to jau kādu laiku ražo vietējie uzņēmumi un ir iespējams iegādāties veikalā. Tomēr labākai garšai iesakām to pagatavot pašiem – tas it nemaz nav sarežģīti, jāzina tikai, kādas sastāvdaļas izmantot!

Lasīt vairāk

Kā pagatavot dievīgu Cēzara salātu mērci

Foto: Shutterstock

Vieglākais ceļš uz Cēzara salātiem mājas virtuvē ir nopirkt jau gatavu mērci, bet vai tas būs gardākais ceļš? Diezin vai. Patiesībā, zinot dažas nianses, salātu mērces pagatavošana nav nekas sarežģīts, atliek vien vadīties pēc norādēm un gala rezultāts neliks vilties.

Lasīt vairāk

Piecas klasiskas salātu mērces, kas noderēs vienmēr

Foto: Shutterstock

Šobrīd pienācis tas brīdis, ko pavisam noteikti varam saukt par svaigo salātu laiku – gaļas maltītes uz šķīvja vairs nav iedomājamas bez lapu salātiem blakus. Bet kā ar mērci? Katram zināms, ka visgardākā būs tā, kas paša taisīta, nevis nākusi no veikalā nopērkamās pudelītes.

Lasīt vairāk

Kā mājās pagatavot gardo balzamiko etiķa mērci

Foto: Shutterstock

Balzamiko etiķis salātu ēdāju sirdis ir iekarojis kā fantastiska mērce, bet gaļas cepēji to izmanto kā sastāvdaļu interesantām marinādēm. Viens no šī etiķa produktiem, kuru gatavā veidā ir iespējams nopirkt arī veikalu plauktos, ir balzamiko mērce. Tā ir bieza, krēmīga un saldeni skābena – fantastiska piedeva brokastīs pie sagrieztām tomātu un mozzarella siera šķēlītēm, kurām pievienotas svaigas bazilika lapiņas. Balzamiko mērce ir arī fantastiska piedeva biezzupām – ķirbju, spinātu un citām. Bet kā šo necilo gardumu pagatavot pašam?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!