Nātres (Urtica) – ēšanai izvēlies tādas, kas ir košas, ar sīkām lapiņām. Tā kā pirmās nātres arī ir visai dzēlīgas, lasīšanas laikā rokās labāk vilkt cimdus. Salasītās nātrītes pirms gatavošanas obligāti noplaucē verdošā ūdenī, lai tās nedzeltu mēlē ēšanas laikā. No nātrēm sanāks izcili gards pesto, kā arī interesantas garšas krēmzupas. Ja bail, ka zupa negaršos, nātres izmēģinājuma kārtā var pievienot skābeņu vai kādai citai zupai.
Gārsas (Aegopodium podagratia) – šķiet, retais iedomāsies, ka gārsas ir gardas. Īpaši pavasarī ieteicams mazās gārsu lapiņas ēst, jo tās ir bagātīgas vitamīniem. Piemēram, C vitamīns jaunajās gārsu lapiņās ir divreiz vairāk, nekā citronos, vēsta "Latvijaspirts.lv". Gārsu lapiņas var gan likt salātos, gan pievienot zupām. "Tasty" jo īpaši iesaka gārsas pamēģināt pavasarīgos blendera dzērienos jeb smūtijos. Sātīgāku maltīšu cienītāji gārsas var pievienot sautējumiem un ceptai gaļai.