Pirmā lieta, kas jāatceras – nevajag baidīties no improvizācijas. Žuljēna pamatā ir iepriekš sacepti dārzeņi, gaļa vai sēnes, kas apvienotas ar saldā krējuma mērci. Līdz ar to maltītes pamatam vari izvēlēties to, kas atrodams ledusskapī. Gards žuljēns sanāks gan no apceptiem sīpoliem un vistas gaļas, gan sēnītēm un jūras veltēm, piemēram, garnelēm vai laša gabaliņiem. Svarīgākais – visu iepriekš apbrūnināt uz pannas. Šeit gan jāatceras, ja izmanto vārītās garneles, tās pietiks vien nedaudz apsildīt, tāpēc pannā tās pievieno pašās beigās. Bet gaļas gabaliņus sagriez sīkākās strēmelēs, lai būtu vieglāk ēst.
Viena no svarīgākajām sastāvdaļām žuljēnā, ir siltā krējuma mērce. Kad sastāvdaļas pannā apceptas, tās pārlej ar krējumu. Virtuves forumos un daudzajās receptēs kā likums uzsvērts tas, ka krējumu papildina ar sāli, pipariem un citām garšvielām, kas nu kuram tīk. "Tasty" iesaka pamēģināt nelielu šķipsnu sarīvēta muskatrieksta – tas piešķirs saldajam krējumam patīkamu aromātu un atšķirīgu garšas niansi.