Pirmā lieta, par kuru jāpadomā – kādu dārzeņu maizi cept. Šim mērķim noderēs sakņu dārzeņi, kas gatavajai maizei piešķirs tekstūru. Bet tāpat noderēs kāds mīkstāks saldais dārzenis, kas aizvietos olas un mitrās sastāvdaļas. No sakņu dārzeņiem noderēs bietes, burkāni. Tāpat var mēģināt pievienot pastinakus, mazliet kāļus. Viena no vispateicīgākajām piedevām būs kabači un ķirbji (kas faktiski ir oga, nevis dārzenis).
Pēc tam dārzeņus sagatavo – ja maizi gribas pēc iespējas viendabīgāku un netīk sīki dārzeņu gabaliņi, no tiem pagatavo biezeni. Tad dārzeņi būs jāsagriež smalkos gabaliņos, kārtīgi jānovāra un jāsamīca līdz putriņas konsistencei. Taču, ja ēdāji nav izvēlīgi un kāds gabaliņš burkāna vai kabača nebaida, tad dārzeņus vienkārši sarīvē ar smalku rīvi.