patatas bravas cepti kartupeļi ēdiens
Foto: Shutterstock
Tapas – tā spāņi dēvē nelielas uzkodas, kas tradicionāli tiek baudītas pie vermuta, heresa vai alus. Viena no vienkāršākajām, bet tajā pašā laikā garšīgākajām un populārākajām spāņu uzkodām ir "niknie kartupeļi" jeb "patatas bravas" – vārīti vai apcepti zeltainu kartupeļu gabaliņi ar "alioli" ķiploku mērci un salsas "brava" mērci, kuras pamatā ir tomāti, etiķis un čili pipari. Izklausās garšīgi, vai ne? Ne velti viena zeltaino kartupelīšu porcija Spānijā maksā vidēji 3–5 eiro, bet, sekojot mūsu padomiem, varēsi pagatavot "patatas bravas", kas būs tikpat garšīgi kā Spānijā, turklāt izmaksās stipri vien lētāk.

Ir vairāki varianti, kā gatavot zeltainos spāņu kartupelīšus – mēs piedāvāsim divus populārākos, lai tu tos varētu izmēģināt un izvēlēties sev tīkamāko. Lai pagatavotu "patatas bravas", tev būs nepieciešamas tikai pāris pavisam vienkāršas sastāvdaļas: kartupeļi, eļļa, sāls un paprikas pulveris. Un, protams, mērces, bet par to pagatavošanu parunāsim vēlāk.

Iesākumā jāizvēlas vārīšanai paredzēti kartupeļi (šķirne, kurā ir iespējami mazāk cietes). Kartupeļus nomizo, sagriez neregulāros, palielos, aptuveni 3x3 cm gabaliņos, noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini ar papīra dvieli. Tas nepieciešams, lai kartupeļos nebūtu pārlieku daudz cietes, iesaka "BBC Good food".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!