humuss smēriņš uzkoda
Foto: Shutterstock
Ierasts, ka turku zirņu biezo mērci, kas vairāk līdzinās smēriņam, izmantojam kā piedevu uzkodām vai ziežam uz maizītēm. Tomēr no gardā turku zirņu smēriņa var pagatavot arī daudz ko citu, piešķirot maltītēm pavisam citu garšu. Lūk, dažas idejas, iedvesmojoties no portāla "Greatist.com".

Humusa salātu mērce

Tā kā humuss pats par sevi ir bieza uzkodu mērce, salātiem tā vienkārši to nepievienot. Taču, pielietojot mazliet izdomas, no humusa var pagatavot gardu vieglāko mērci. Pievieno pāris ēdamkarotēm humusa svaigi spiestu citronu sulu, mazliet eļļas un sakapātas dilles svaigumam. Un viss – vienkārša mērce gatava!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!