Šķiet, katram ģimenes pūrā ir kāda recepte, kas tiek gatavota katru gadu no jauna. Un man pat ir aizdomas, ka katram ir sava labākā versija rabarberu kūkai. Kad ome padalījās ar šo recepti, kura sastāv vien no glāzes miltu, cukura, olām un rabarberiem, gluži vai azarts iestājās, lai pārbaudītu, vai tiešām var izdoties gards rezultāts no tik elementāras sagatavošanas un niecīgām sastāvdaļām. Es un citi rezultāta baudītāji atzina, ka mutē uzjundīta pavasara garša un cerētais panākts, tāpēc par to jāparūpējas arī tev. Varbūt garās brīvdienas ir īstais laiks, kad to pagatavot?
Klasisko recepti esmu papildinājusi ar vaniļas mērci, lai kūka garšotu mazliet mitrāk – vismaz tā man patīk labāk, bet katrs pats to var papildināt, kā vien tīk – ar saldējuma bumbu, putukrējumu, karameļu mērci vai pat ķīseli.