Foto: Shutterstock
Reizēs, kad pie dabas krūts gribas nobaudīt ko vieglāku par grilētu karbonādi vai šašliku, īsti vietā būs ātri pagatavojamās cāļa filejas cepamdesiņas, kuras, pateicoties to maigajai garšai, īpaši iecienījuši bērni. Bet, vai zināji, ka cepamdesiņas iespējams padarīt vēl gardākas, iepriekš tās iemarinējot? Kā to izdarīt, video iemācīs Jolanta no "Grila skolas".

Ēdiena pagatavošanai tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • divi iepakojumi cāļa filejas cepamdesiņu,
  • 2–3 sīpoli,
  • svaigi malti melnie pipari,
  • balzamiko krēms,
  • koka iesmiņi.

Katru desiņu sagriež trīs gabalos, liek bļodā. Sīpolus nomizo, sagriež ripās, pievieno desiņām. Bļodas saturu pārkaisa ar pipariem, pārlej ar balzamiko krēmu un rūpīgi samaisa.

Ļauj marinādei ievilkties aptuveni stundu. Pa to laiku koka iesmiņus izmērcē ūdenī.

Desiņas dur uz izmērcētajiem iesmiem un grilē pāris minūtes no katras puses, līdz tās kļuvušas skaisti zeltainas.

"Tasty.lv" ieteikums: lai desiņas būtu īpaši aromātiskas, koka iesmiņu vietā vari izmantot no lapiņām atbrīvotus rozmarīna "iesmus".

Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem vai lapu salātiem. Lai labi garšo!

Noskaties video, lai pārliecinātos, ka rezultāts ir tiešām kārdinošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!