Foto: Shutterstock
Ja vēlies pagatavot izcili gardu siļķi "kažokā" vai rolmopšus, ko celt galdā ar kūpošiem kartupelīšiem, prātīgāk būs izmantot vēl nesadalītas sālītās siļķes, jo tās ir gan gardākas, gan lētākas. Vienīgais šo zivju mīnuss ir asakas – katra saimniece zina, cik kaitinoša un laikietilpīga var būt "nabaga" siļķes mocīšana, cenšoties ar naža un dakšiņas vai pat pincetes un lupas palīdzību izknibināt no zivs katru vissīkāko asaciņu. Izrādās, ir kāds triks, kas var šo nogurdinošo procesu padarīt ne vien ievērojami ātrāku, bet pat izklaidējošu.

Iesākumā rīcības plāns ir tāds kā parasti – sālītajai siļķei atdali galvu, pārgriez vēderu un iztīri iekšas.

Tad visā mugurkaula garumā veic iegriezumu un attīri zivi no ādas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!