pieneņu medus pavasaris
Foto: Shutterstock
Pavasaris ir tik neparedzams – te vasarīga tveice, te sals. Taču šie mānīgie laikapstākļi nekavē zīmīgo pavasara augu parādīšanos, kas var būt visai lietderīgi arī kulinārijā. Piemēram, šobrīd saulaini ziedošās pienenes var dažādi iekonservēt, saglabājot to vērtību vēlākiem mēnešiem, vai arī pagatavot ko pavasarim pieskaņotu tūlītējai baudīšanai.

Lielākoties jau pienenes uztveram kā nezāles, kas nevēlami aug mīkstajā zālienā, puķudobēs un pat siltumnīcā. Taču, kā mēs labi zinām, nekas dabā nepastāv tāpat vien, un arī pienenēm ir savs labums, ko katrs pats varam izmantot. Turklāt no pienenēm var izmantot ne vien ziedus, bet arī pumpurus un pat lapas. Kā? Te būs daži ierosinājumi, ko izmēģināt tūdaļ pat, kamēr vēl pienenes ir pašā zenītā.

  • To, kādu labumu pienenes sniedz veselībai, pirtnieks un dziednieks Ziedonis Kārkliņš skaidrojja šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!