Šis ģeniāli vienkāršais garšu salikums Grieķijā tiek dēvēts par lauku salātiem (horjatiki – χωριάτικη σαλάτα), bet citur pasaulē zināms kā grieķu salāti. Diemžēl, tos gatavojot, daudzi krīt kārdinājumā pievienot dažādas nevajadzīgas sastāvdaļas, kas ne vien neuzlabo salātu garšu, bet pat neatgriezeniski sabojā tos. Lasi tālāk un uzzini, kā izvairīties no iesācēju biežāk pieļautajām kļūdām.
Kā skaidro kulinārijas portāli "Coocook.me" un "Jedimdoma", par grieķu salātu rašanos klīst dažādas leģendas, bet to visu centrālais motīvs ir fakts, ka visas salātu sastāvdaļas ir vienkārši un Grieķijā katram pieejami produkti: dārzeņi, mīkstais siers, zaļumi, olīvas un olīveļļa.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit