grieķu salāti ēdiens
Foto: Shutterstock
Kad aukstās zupas apnikušas, bet svelme pieņemas spēkā, vienkārši pagatvojamie grieķu salāti būs perfekta izvēle atsvaidzinošai, vieglai maltītei Kraukšķīgi gurķīši, koša paprika, sulīgi tomāti un filigrāni sagrieztas sīpolu ripiņas vienā šķīvī perfekti harmonē ar krēmīgu fetas sieru un olīvām, priecējot gan acis, gan vēderus.

Šis ģeniāli vienkāršais garšu salikums Grieķijā tiek dēvēts par lauku salātiem (horjatiki – χωριάτικη σαλάτα), bet citur pasaulē zināms kā grieķu salāti. Diemžēl, tos gatavojot, daudzi krīt kārdinājumā pievienot dažādas nevajadzīgas sastāvdaļas, kas ne vien neuzlabo salātu garšu, bet pat neatgriezeniski sabojā tos. Lasi tālāk un uzzini, kā izvairīties no iesācēju biežāk pieļautajām kļūdām.

Kā skaidro kulinārijas portāli "Coocook.me" un "Jedimdoma", par grieķu salātu rašanos klīst dažādas leģendas, bet to visu centrālais motīvs ir fakts, ka visas salātu sastāvdaļas ir vienkārši un Grieķijā katram pieejami produkti: dārzeņi, mīkstais siers, zaļumi, olīvas un olīveļļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!