aukstā zupa okroška`1
Foto: Shutterstock
Katrai sevi cienošai saimniecei ir pūrā vairākas aukstās zupas receptes, ar ko atveldzēt un sātīgi pabarot mājiniekus gada siltajos mēnešos, kad tā vien prasās nobaudīt ko vieglu un spirdzinošu. Ja Latvijā ierastāka ir daudzu ārzemnieku garšas kārpiņām neizprotamā biešu aukstā zupa, tad Krievijā un citās slāviski runājošās valstīs karstās vasaras dienas nav iedomājamas bez okroškas – aukstās zupas, kuras sastāvdaļas daudz neatšķiras no rasola, turklāt – kas var šķist pavisam ērmīgi – zupa tiek aizdarīta ar kvasu. Ja tev šī kombinācija šķiet prātam neaptverama, tad mēs varam apliecināt, ka prasmīgi pagatavota okroška garšo tiešām lieliski, turklāt nezinātājs pat nenojautīs, ka tai pievienots kvass.

Kā rāda pieredze, ne vienam vien, kas nobaudījuši okrošku, šī zupiņa var kļūt pat tīkamāka par mūžīgo biešu auksto zupu, tādēļ šoreiz skaidrosim, kā to pagatavot, izvairoties no neveiklām kļūdām.

Kvass

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!